Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Særligt sensitive børn og voksne.

Særligt sensitive børn og voksne
Elisabeth Nordeng, Jette Harthimmer og Prinsesse Märtha Louise

Særligt sensitive børn og voksne.

Podcast episode nr. 107.
Særligt sensitive børn og voksne. Det er emnet som du kan høre om i min nyeste podcast.

Først lidt forhistorie. For 7 år siden mødte jeg Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng i Oslo. Den gang lavede vi en podcast om engle og om vores mulighed for selv at kontakte engle. Det interview kan du høre her >> Mød din skytsengel. Det er podcast episode nr. 81

For et par måneder siden, mødte jeg dem så her i København. Anledningen var, at de havde udgivet 2 nye bøger. Født Sensitiv – Vores historier samt Sensitive Børn. De havde derfor kontaktet mig og spurgt, om jeg ville lave endnu en podcast med dem, hvilket jeg naturligvis svarede ja til.

Født sensitiv.
Både Prinsesse Märtha Louise og Lisbeth Nordeng er født særligt sensitive og i deres første bog (Født Sensitiv) fortæller de, hvordan det er at vokse op som særligt sensitive i hvert deres liv og hverdag.

At være særligt sensitiv eller højsensitiv som det kaldes på norsk, er en medfødt sansefølsomhed, som gør at man er meget bevidst om – og nemt påvirkes af – livets mange nuancer.
Særligt sensitive mennesker lever meget intenst på godt og ondt. De er mere modtagere for sanseindtryk og følelser, og de engagerer sig ofte mere end de fleste andre mennesker.

Vi hører, hvad du siger …men vi hører og ser også alt det andet.

Lad din sensitivitet blive til en styrke.
Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng fortæller for første gang deres personlige historier om livet som højsensitiv og om, hvordan dette medfødte personlighedsstræk er blevet en styrke. De beskriver den særlige sansefølsomhed som barn, skrøbeligheden som ung og følsomheden som voksen og som mor.
Hvilke udfordringer har man og hvordan er det at være voksen og særligt sensitiv? I bogen fortæller de historier fra eget liv samt om nyeste forskning på området.

Bogen blev utrolig populær og flere begyndte at stille spørgsmålet: Hvordan ved man som forælder, om man har et særligt sensitiv barn? Hvad har særligt sensitive børn brug for? Hvilke karaktertræk har de og har de særlige behov?

Særligt sensitive børn.
De mange spørgsmål fik dem til at skrive den næste bog (Sensitive børn.) I den bog følger man det særligt sensitive barn fra fødslen til teenagerårene. Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng beskriver typiske træk og egenskaber, og du får i bogen råd til, hvordan du kan hjælpe barnet, når det er stresset og overstimuleret. Du lærer også at værdsætte sensitiviteten som en styrke, så du bedre kan hjælpe barnet til at blomstre i søskendeflokken, i børnehaven og i skolen.
Bøgerne findes på både dansk og norsk.

30 % er særligt sensitiv.
Er du særligt sensitiv? Tag testen her og find ud af det >> Særligt sensitiv test.

Podcast episode nr. 107
I interviewet kan du blandt andet høre:

* Mange særligt sensitive også er stærkt intuitive. Spiritualitet og sensitivitet hænger derfor ofte sammen.
* Hvilke træk er der hos særligt sensitive børn og hvordan kan du hjælpe disse børn?
* Mange børn bliver en katalysator for hvordan familien har det, spændingerne, energierne i hjemmet og de reagerer på dem. De læser tydeligt signalerne, fordi de ser bag “masken”.
* Hør Prinsessen fortælle hvorfor hun græd når hendes bror blev skældt ud.
* Som særligt sensitiv har man “følere ude overalt” og man vil gerne please og sørge for, at alle har det godt. Det dræner og det sociale kan også være ganske udmattende.
* Märtha Louise´s nye projekt: Hest360.

Hør interviewet med Märtha Louise og Elisabeth her: >> Særligt sensitive børn og voksne.
Det er podcast episode nr. 107. Rigtig god lytning. 🎧

Relevante links:
1. Prinsesse Märtha Louise YouTube kanal – Hest360.
2. Hør også mit interview og podcast med psykolog Lise August, der er en af Danmarks førende indenfor emnet. – Er du særligt sensitiv?
3. Særligt sensitiv samt det at være spirituel, hænger ofte sammen. Tag testen og se om du kan genkende dig selv her >> Hvilke symptomer er der på at være spirituel?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top