Hvordan lyder din indre stemme?

indre stemmeIndre stemme eller din fornuft?

Indre stemme. Hvordan ved du om det du fornemmer, er et budskab der kommer fra din indre stemme, din intuition, din sjæl, dit spirituelle jeg eller om det kommer fra egoet, logikken eller din fornuft?

For at du kan vælge og handle på det, der er det rigtige for dig i dit liv, skal du være i stand til at kunne adskille disse stemmer fra hinanden.
Du skal med andre ord kunne skelne. Men hvordan gør man det?

Skal du vælge A eller B?
Du kender dilemmaet, hvor du skal træffe en beslutning mellem A og B. Én stemme i dig siger, at du skal vælge løsning A mens en anden stemme siger det stik modsatte B.
Hvilken er  den rette og bedste for dig?

Hvis du nu havde lært, hvordan din ægte indre stemme lød, så ville du slet ikke være i tvivl og du ville fluks vælge og handle på det rigtige og bedste svar for dig.

Jeg ved, hvordan min indre stemme lyder og føles. Gør du?
Hvis du ikke har lært det eller ikke kan mærke forskel på de to stemmer, så er det noget du kan træne og opøve. Det er meget let. Sammen med “det sande svar” følger der nemlig altid en helt speciel følelse. Følelsen er naturligvis forskellig fra person til person og det kan også være en fysisk reaktion i din krop. F. eks kuldegysninger, et sug i maven eller som om at du bliver ført/trukket i den rigtige retning. For nogen er det en følelse af vished.

Jeg er sikker på, at du op til flere gang har oplevet at stå i den situation hvor du bare ved og kender svaret. Du er helt sikker i din sag også selvom din logik eller personer omkring dig undrende spørger: Hvordan kan du vide det? Hvorpå du selvsikkert svarer: Jamen det ved jeg bare.

I de situationer har du følt dig 100 % sikker. Der var ikke nogen slinger i valsen og det viste sig senere, at det du så, vidste, følte eller fornemmede var helt rigtigt.

Jeg har sågar oplevet af få smerter i min krop, hvis jeg gik på kompromis med mig selv. Det har f. eks været mavepine eller hovedpine. Som om at min krop virkelig forsøger at råbe mig op. Hallo Jette, det du gør nu er ikke det rigtige for dig eller godt for dig (eller denne relation er ikke god). Stop.

Læs også >> Budskaber fra den åndelige verden.

din sjælDin indre stemme.
Prøv at huske tilbage på de situationer og bemærk fremover hvad der sker i dig, når de opstår.
Det er din indre stemme der har guidet dig.
Sammen med det svar du havde brug for, fulgte der med garanti en særlig følelse i dig. Måske vil du sige at det var en mavefølelse, du fik kuldegysninger i kroppen, følte en lethed, en “jamen sådan er det bare”, et ja eller lign.

Det er den følelse eller kropslige reaktion du skal lede efter i hverdagen, for når du mærker den, så er du i kontakt med din indre stemme og du kan være sikker på, at det er det rigtige svar.
Det svar du får, skal du naturligvis handle på. Det vil styrke dit forhold til din intuition/din indre stemme. Jo mere du bruger den, jo mere dus bliver du med den og jo mere sikker vil du føle dig, på de svar og anvisninger du får.

Din indre stemme kan guide dig på rette vej. Du skal blot lære hvordan din indre stemme lyder, samt hvordan den kommunikerer med dig.

Du skal lære at skelne.
Når du sidder og lytter til et symfoniorkester, der opfører et stykke klassisk musik, er du da i stand til at skelne de mange instrumenter fra hinanden? Sikkert ikke. Tonerne og instrumenternes lyd blandes og forenes i en cocktail. Var du dirigent så kunne du sagtens skille lydene og instrumenterne fra hinanden, for dit øre var trænet til det.

Hvis du nu havde lært hvordan en fagot lød, så ville du ud af de 70-80 musikere, så let som ingenting hele tiden kunne opfange og høre hvad fagotten spiller, uanset om den spiller lavt eller højt.

I hverdagen skal du ikke skelne 70 stemmer fra hinanden men kun 2 (den indre stemme kontra fornuften). Opgaven er dermed langt mere overskuelig.

Nu er det bare med at komme i gang. Kast dig ud i det og bliv dus med din spirituelle stemme, så den som dine bedste ven og guide, kan føre dig igennem livet og hjælpe dig med at realisere alle dine mål, ønsker og drømme.

Et lille hint.
Når du stiller et spørgsmål så kommer der ofte 2 svar. Det første svar der kommer, er kort, klart og præcist. Det næste svar kommer ca 4-5 sekunder senere. Det er langt, med mange ord, forklaringer og argumenter. Det sidste svar, virker ofte mere overbevisende, netop fordi der følger så mange ord, grunde og forklaringer med men ….
Det første svar er sandheden. Det er svaret der kommer fra din intuition, dit hjerte, dine guider, åndelige vejledere og lign.
Svar nummer 2 kommer fra din logik og fornuft.

Mit råd er derfor: Lyt til, stol på og handle på det første svar der kommer til dig (også selvom det ofte kræver en vis portion mod) 😉

I takt med at du handler på det din indre stemme fortæller dig, vil du blive mere og mere dus med den og du vil hen af vejen blive mere fortrolig med hvordan den kommunikerer til og med dig.

Alle kan lære at blive dus med den indre stemme.

Læs også: “Ugens budskab” – uge nr. 12
Temaet er: Dine guider vil altid give dig svar. Sådan gør du.

Læs også:
1. Sådan får du en bedre kontakt til din indre stemme >> Gå offline.

2. Bliv dus med din intuition og dine clairvoyante evner >> Online clairvoyance kursus.

22 Responses to Hvordan lyder din indre stemme?

 1. Pia Nielsen 27.08.2019 på 12:36 #

  Hej Jette synes det er svært at lære at følge mit hjerte, min mavefornemmelse min intuition. Men jeg øver mig, er lige kommet ud af et forhold. Der ikke var godt for mig, og skulle være stoppet for længst. Men var først klar nu, selvom min krop reagerede meget. Når han skiftede personlighed, rystede jeg og græd. Og troede det var fordi min krop lukker ned, når den Blir udsat for det samme igen. Har bla ptsd, så troede det var derfor. Men måske har kroppen også forsøgt, at få mig væk… Jeg viste jo godt, hvad det ville ende med og trak den bare. Det uundgåelige ville jo bare så gerne have det til at fungere, var jeg så åbenbart ene om. Så tør ikke have en kærste igen, tiltrækker åbenbart de forkerte ubevist. Og ikke kun kærester, for tror på det bedre i mennesker. Indtil det modsatte er bevist, håber nu jeg vil blive bedre. Til at følge mit hjerte, og siger nu fra overfor folk. Der ikke gør mig noget godt, så tak for dig og jeg føler alt du skriver og dine potcast mm. Ønsker jeg kan lære at lytte til min indre stemme. Knus Pia ❤️ 🙏

  • Jette Harthimmer 28.08.2019 på 09:31 #

   Hej Pia
   Tak for at du deler med mig og læserne.
   Kroppen lyver aldrig. Den har længe forsøgt at få dig væk fra det der ikke er godt for dig.
   Det er godt at du til sidst handlede og kom væk ellers var du gået helt i stykker.
   Det glæder mig at læse, at du fremover vil øve dig i at passe bedre på dig selv samt lytte indad. Så vil du blive ført på rette vej. 😊

 2. Kristina 27.11.2018 på 05:23 #

  Kære Jette.
  Jeg har fundet din side med min fasters hjælp, og jeg er så taknemmelig for alt det, du deler. Jeg er først begyndt at lytte rigtigt til mit hjerte nu i en alder af 40 år, og jeg kan mærke en meget stor forskel i min måde at være og agere på.

  Jeg købte tidligere på måneden de 52 budskaber, og jeg bliver så fint guidet til hvilke uger, der er aktuelle for mig lige nu. Jeg mærker en stor indre styrke, når jeg træffer de rigtige valg og endnu stærkere bliver det, når jeg kan mærke, at jeg skal stå fast og lade tiden arbejde for mig. Det er for mig et gigantisk skridt, og jeg har tillid til, at det selvfølgelig nok skal gå, for det er det eneste jeg hører og føler. Min logiske sans skriger på sikkerhed og siger, at nu skal du altså finde et job hurtigst muligt, men mit hjerte siger, at det nok skal komme. Så tusind tak. Jeg lytter og har taget et “huge leap of faith” og har sagt mit nuværende job op, fordi jeg lyttede til mine guider og svaret i mit hjerte.
  Mange hilsener
  Kristina

  • Jette Harthimmer 28.11.2018 på 17:15 #

   Hej Kristina.
   Hurra for din faster. Tak hende fra mig. 😊
   Det glæder mig at du har købt de 52 budskaber https://harthimmer.dk/produkt/ugens-budskab-alle/ og at du lader dig guide til i hvilken rækkefølge du skal læse dem samt arbejde med de forskellige emner og områder.
   Det er et meget stort skridt i din personlige og spirituelle udvikling, når du tør søge indad og der finde de rette svar for dig – og ikke mindst når du tør handle på dem.
   I takt med at du oftere lytter samt handler, så vil du føler dig mere og mere sikker på, at DET ER det rigtige at gøre. Du skal jo tænke på, at din logik og fornuft har styret showet i 40 år. Det føler sig truet nu og derfor kan du møde modstand.
   Jeg ønsker dig alt godt fremover på din nye vej. 😇

 3. Christina 07.11.2018 på 21:40 #

  Jeg oplever ofte det omvendte. At jeg nogen gange er lige ved at kaste op, hvis jeg befinder mig i situationer, jeg ikke har lyst til at være i. (F.eks blive til et foredrag eller i en samtale, som slet interesserer mig.) Ligeledes, hvis jeg undgår handlinger, som jeg inderst inde ønsker, så spænder det i hovedet. (F.eks at gå i fitness eller lave øvelser hjemme).
  Tegn på de indre svar er for mig også “jamen, det ved jeg bare” eller “det er bare sådan det er”, eller”jeg kan ikke gøre for det” eller “det er godt for mig”. Fysiske oplevelser er ofte, at jeg automatisk nikker eller ryster på hovedet samtidig med sætningerne kommer. Eller en tydelig grounding og viden, afklaring. Senest i en meget alvorlig situation: ” det er ikke noget, jeg har indflydelse på, det er bare sådan det er indeni.”
  Christina.

 4. Tina T 28.04.2017 på 11:26 #

  Engang parlamenterede jeg med mig selv om fordele og ulemper ved en mand, der meget gerne ville, vi skulle være i forhold. Der var en del fordele og kun en ting, der irriterede mig noget. Da jeg sluttelig tænkte, at det skulle jeg nok give en chance, så hørte jeg et højt NEJ, så jeg nærmest troede, der fysisk var nogen. Dernæst følte jeg lyst til at grine og var noget lettet. Fordi det føltes, som om mine ´vejledere´ var der.

  En anden gang havde jeg et problem, hvor der blev sagt tui. Jeg var paf, for jeg har ingen erindringer om teksterne i I CHING, men den stod på min reol. Og problemet blev behandlet i afsnittet. Så jeg fører tit en indre dialog med hvem det så er, der er sat til at følge mig :-) .

  • Jette Harthimmer 29.04.2017 på 08:13 #

   Tak for at du deler. Du får da budskaberne klart og tydeligt. :-)
   Du skriver, at du følte dig lettet, efter beslutningen var truffet, og det er netop sådan det er, når svaret kommer fra din intuition, dit hjerte, guiderne eller den spirituelle side i dig. Det giver ro.

 5. Mads 11.12.2016 på 21:54 #

  Hej.

  Jeg har i mange år været autist, som viste sig at skyldes en forgiftning af natriumfluorid.
  Efter jeg stoppede med det er jeg begyndt at kunne åbne f.eks. skraldespanden uden at røre ved den.

  På grund af dette mangler jeg en måde at forene logikken og institutionen.

  Hvis jeg f.eks. bruger logikken virker den meget blind, men når jeg går over på den anden er det ligesom om det lyser op.

  Jeg er lidt i tvivl om, om det er en form for sans, som når vi siger den 6. sans og i givet fald, hvordan den fungere, så jeg kan skelne det og betragte det som en sans, lidt ligesom syn og hørelse.

  Jeg gætter på den 6. sans hurtigt kan gennemgå eller være tilpasset til over 100 hændelser, som den bevidste normalt har meget svært ved at gennemgå eller tilpasse sig til.

  Jeg er lidt ny på det her område.

 6. Sidsel 09.10.2016 på 16:15 #

  Hej ☺
  Jeg har fundet ud af når jeg får en indre stemme.så er det et klarsyn.jeg er rigtig glad for at du har lavet denne her side.

 7. Charlotte 02.10.2016 på 21:32 #

  hej Jette jeg er ikke i tvivl om jeg har nogle evner, selv om de nok ikke er så store, men har gennem mit liv oplevet lidt forskelligt, men har altid været lidt bange for det , for mig faldt der nogle brikker på plads for nogle år siden hvor jeg kunne se et sammen hæng mellem nogle ting jeg er så lige så stille begyndt at gå lidt op i det ved at tage til fordrag osv ..og kan nikke genkendene til nogle af de ting du har skrevet her … tak fordi du har lavet denne side du hjælper mange på denne måde … min indre stemme er et kulde gys en fornemmelse og nogle gange kontant på den måde at jeg bare svare uden at tænke

  kærlig hilsen Charlotte

  • Jette Harthimmer 03.10.2016 på 08:43 #

   Hej Charlotte
   Tak for din kommentar. Det glæder mig, at du følger op på din indre stemme / dine evner og nysgerrigt forsøger at finde ud af, hvad det er for evner du har.
   Du kan være sikker på, at det hele nok skal åbne og udfolde sig for dig, hen af vejen – i takt med at du bliver mere klar. Du skal blot være tålmodig, så kommer alle svar til dig, på rette tidspunkt.

   Jeg ønsker dig alt godt på din spirituelle vej.

 8. Ulla 07.04.2016 på 11:33 #

  Undskyld skulle lige tjekke om mit indlæg kom på uden at,skulle skrive webside og det gjore det så,ved ikke hvad webside er nemli.Jeg er helt sikkert spirituel Ingen tvivl om det og særligt sensitiv.Har engang oplevet at,være på et gå I byen sted og får altid talt med en masse mennesker af alle slags,denne aften have jeg fået lidt rigeligt at,drikke hvilket ikke sker særligt tit mere,da jeg får så store moralske tømmermænd dagen efter at,det er bedst at,lade være,jeg må så heller ikke mere pga, forskellige fysiske/psykiske sygdomme da alkohol forværrer dette.Mødte to unge piger jeg aldrig har set før,og vi kom ind på hvordan det er at,være særligt sensitiv,og jeg fortalte om hvordan det er og spurgte om jeg skulle fortælle hvad deres navne var,de lo og sagde ja gør du bare det,og den første sagde jeg Katrine det var sandt og nu gik der lidt sport i det,så sagde og du hedder Amanda og det var også rigtigt,ja både jeg selv og også de to unge piger blev underligt til mode bagefter faktisk,og selskabet blev hurtigt opløst, og det er det negative jeg oplever ved det, og har oplevet før at,folk spørger mig om jeg kan sige bestemte ting og når jeg så gør det,kan godt både de og jeg blive lidt skræmte, af det,og jeg oplever så nogle mennesker trækker sig,fordi de tror jeg kan se ind i deres tanker og det kan jeg jo ikke,det kommer bare og ved ikke selv helt hvorfra???og når jeg ser csi eller sherlok holmes osv. er det mere regelen end undtagelsen at, jeg lynhurtigt har fundet ud af hvem og hvordan det hænger sammen,en rigtig god veninde viste mig et billede af en kvinde jeg aldrig have set før (hun ved jeg er spirituel) og stillede mig spørgsmålet,ved du hvor hun er henne?fik intet andet at,vide og der kommer bare af sig selv,denne gang negativt,men også fredfyldt ,hun er desværre død, ja sagde hun det var jeg næsten godt klar over,hun havde længe haft det ekstremt dårligt psykisk,og havde begået selvmord,og det var nøje gennemtænkt kunne jeg fornemme,og hun havde langt om længe opnået den indre fred hun havde sådan brug for,men bagefter kan jeg godt blive forskrækket over hændelsen,for tænk nu om jeg har taget fejl,det ville være grusomt,men de havde brug for at,vide hvor de kunne finde hende, og hjælper hvis jeg formår det.Er selv meget traumatiseret af forskellige hændelser,og lige pt. går jeg igen I gemmen noget for mig rigtigt svært, og har så meget brug for svar på mange ting, og oplever også dette fænomen med indre anvisning, og troede kun det var mig der oplevede dette,så blev lidt glad da jeg læste at,det faktisk er helt naturligt,men oplever at,det hele tiden svinger frem og tilbage med svarene,positivt og negativt, så bliver kun forvirret af det oven i hovedet, for hvad skal jeg tro på så???kan ikke finde ud af hvilke der er de sande svar??kan/vil ikke altid høre det måske og opfinder det jeg ønsker??kan ikke få “støjen” væk !!!Den føleses mæssige støj altså,den forstyrrer mig så jeg ikke kan “høre” de rigtige valg for mig Kærlig hilsen en sensitiv sjæl

 9. Camilla J 17.03.2016 på 22:21 #

  Hej Jette.

  Jeg få nogle gange en virkelig speciel følelse i kroppen; følelsen du kalder “det ved jeg bare”. I følelsen føler jeg en meget behagelig energi, hjertebanken samt mine armhår rejser sig. Det er som om min energi rører ved en andens energi..

  I sommers var jeg til en 30 års fødselsdag, hvor jeg mødte to fremmede mennesker udenfor. Vi kom ind på alder, hvor jeg pludselig følte at jeg vidste dato’en på den ene’s fødselsdag. Jeg tænkte “nå ja, jeg kender dem jo ikke, så jeg prøver” og det var fuldstændig korret, måned og dato! Først blev de lidt skræmte, men hurtigt ville den anden også have mig til at gætte dennes fødselsdato. Jeg mærkede efter, det var som om at adrenalinen susede igennem min krop ; igen ramte jeg den præcise dato!! Personen blev så forbavset, at hun bad mig gå lidt væk, et øjeblik. Jeg følte mig på den anden side helt let og fri.

  Disse episoder sker med måneders mellemrum. Ikke som i dato’er, men som i at jeg “ved ting”.

  I dag skete det igen.

  Jeg har et deltidsjob på et hotel, og jeg har lige netop nu checket en gæst ind, hvor jeg kunne mærke den fantastiske energi igen. Jeg kom gæsten i forkøbet og sagde personens navn, på trods af at der var 20 andre muligheder.

  Når det sker, føler jeg bestemt ikke at det er held, men på den anden side, så sker det sjældent, at jeg komme i tvivl som tiden den går.

  Med venlige hilsner
  Camilla Jensen

  • Jette Harthimmer 23.03.2016 på 08:07 #

   Hej Camilla
   Det du beskriver, er meget naturligt og mange oplever det samme.
   Jeg har skrevet en email til dig.

   • Siri 15.07.2020 på 11:04 #

    Kære Jette (og Camilla). Jeg sidder og læser rundt på siden og bliver ved dette indlæg fra Camilla, nysgerrig på, hvilke kommentarer du Jette knyttede til Camillas oplevelser? Jeg kan, lidt svagt men alligevel her, huske lignende fornemmelser og oplevelser hos mig. Især med at gætte/forud vide hvad folk vil sige, eller hvilket ord de søger at finde i en fortælling. Jeg bruger nogle gange at holde mig fra det, fordi jeg helst ikke vil antage, at jeg ved hvad de føler eller tænker, men når jeg maser fornemmelserne væk/dømmer dem med “du må ikke antage på andres vegne, du skal stille åbne, nysgerrige spørgsmål”, så bliver jeg en smule u-groundet. Måske fortvivlet ift. mine evner eller min position/væren i den aktuelle relation.

    Jeg har i øvrigt netop købt Omsorgspakken og glæder mig til at blive støttet og inspireret af den/dig :)

    KH Siri

 10. Caroline 23.08.2015 på 11:55 #

  Hej Jette. Jeg er en pige på 18 år, som har brug en andens syn på de ting jeg oplever/fornemmer. Jeg har indenfor de sidste 3 år smidt mit “Gamle jeg” væk. Jeg føler jeg i dag er et andet menneske, på en helt ubeskrivelig måde. Jeg kan på ingen måde relatere til den person jeg var for nogle år siden. Jeg har indenfor det sidste års tid oplevet verdenen på en helt anden måde. Jeg ser hvis man kan sige det, dybt ind i livet. Jeg er begyndt at lægge vægt på nogle helt andre værdier. Jeg føler mig opblusset med indre kærlighed og har aldrig haft det sådan før. En følelse af, at jeg har så meget kærlighed at give af, selvom mit liv ikke altid selv er en dans på røde roser. Men indenfor det sidste års tid, har jeg på samme tid med en så stor ændring af mit syn på livet, følt at jeg har et meget spirituelt jeg, som der skal udforskes. Jeg er begyndt at læse blogs, som din. Hører lydfiler og lytte til min indre stemme. Jeg har en følelse af at jeg skal noget, men hvad, det kan jeg ikke sætte ord på. Det er som om min indre stemme, fortæller mig konstant ” Caroline, du skal noget inde for dette spirituelle område senere i livet”.. Jeg har hørt min indre stemme fortælle mig det 1000 gange. Kan det være noget jeg bilder mig ind? Jeg er en smule forvirret. Håber ikke det var alt for indviklet at læse, da jeg skrev direkte fra hjertet.

  Mvh Caroline

  • Jette Harthimmer 25.08.2015 på 09:33 #

   Hej Caroline
   Tak for din kommentar.
   Jeg forstår til fulde det du skriver og også din forvirring og usikkerhed: Hvad nu? Hvad skal jeg? Hvilke skridt skal jeg tage, og hvilken vej skal jeg gå?
   Du skal ikke andet, end at trække vejret, slå koldt vand i blodet og lad tiden arbejde for dig.

   Det lyder som om at du har gennemgået en stor indre som ydre forvandling, og står sikkert stadig midt i en proces / udvikling. Selvom du føler dig klar, og sikkert også utålmodig, så er der ikke andet at gøre end blot at lytte til og stole på din intuition, og tage den med ro.
   Vejen du skal gå og hvad du skal, vil blive vist for dig. Du skal nok blive ført og guidet, i takt med at du er klar.
   Lad dig blot føre af din nysgerrighed, din lyst, mavefølelsen og din intuition. Så skal du nok nå det hele. :-)

 11. Helle 28.04.2015 på 11:53 #

  TAK!!! Det var lige nøjagtigt DET gode råd, jeg havde brug for at få! Det er så forfærdeligt anstrengende hele tiden at skulle parlamentere med sin indre logiske stemme og evig og altid få draget sin første indskydelse i tvivl! Det er jo slemt nok, hvis andre stiller sig tvivlende, men når stemmen i ens indre går i gang, er det virkelig enerverende.
  Jeg kan allerede mærke en usigelig lettelse i sindet/kroppen…åh hvor bliver mit liv da meget lettere fra nu af! Så 1000 tak for (ind)sparket :-D KH Helle

 12. Lars 27.04.2015 på 07:29 #

  Hvis man ikke stoler på sit første svar, så kan man bruge et pendul. Men det er selvfølgelig bedst, hvis man kan opøve evnen til at stole på sin intuition / mavefornemmelse.

 13. Lene Holstad 15.04.2015 på 13:34 #

  Hei kjære Jette

  Tusen takk for at du deler og gir av ditt hjerte! Du er fantastisk og blogg innleggene dine er interessante!

  Alt godt til deg,

  Lene Holstad

 14. Marianna 13.04.2015 på 08:10 #

  Hej Jette

  Jeg har præcis fornylig spekuleret over, hvordan man skelner mellem intuitionen og ønsketænkningen, og nu skriver du om netop dette emne.
  Og ja, du har fuldstændig ret mht. instrumenter i et orkester. Kender man lyden af det, kan man tydeligt høre det – også uden at anstrenge sig synderligt :-)

  Glæder mig rigtigt meget til at høre samt arbejde med dit clairvoyance kursus.

  Venlig hilsen
  Marianna

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.