Sundhed er ikke bare motion og broccoli

sundhed og broccoliSundhed og broccoli.

Sundhed og broccoli. Kan du spise dig til et langt og sundt liv?

I sidste uge skrev jeg et indlæg om hvor skadelig en mikroovn kan være, og hvorfor jeg ikke har en.

I dag har jeg lyst til at skrive lidt om hvad du kan gøre for at holde dig sund og rask. Det er mine egne tanker om emnet, som jeg vil dele med dig.

Sundhed handler ikke bare om hvad du spiser, men er derimod en kombination af flere faktorer. Jeg er overbevist om, at mange af de sygdomme og fysiske symptomer vi slås med, kan være opstået af at vi ikke er i kontakt med os selv. Vi er i ubalance og lytter ikke til kroppens signaler.

Vi går på kompromis og ignorerer dagligt den indre stemme, der forsøger at råbe os op og guide os på vej. Dette sætter sine spor og kroppen betaler en pris for det.

Men hvis vi kan skabe problemer for kroppen, må vi også kunne helbrede den, eller i alle fald hjælpe den et godt skridt på vej.

>> Broccoli har helbredende egenskaber.

Spis altid mad af høj kvalitet.
Vidste du, at din krop udskifter og skaber 100 billioner nye celler hvert år? Gamle celler udskiftes med nye celler. Det er da virkelig gode nyheder, synes du ikke?

Det betyder nemlig, at kroppen kan reparere sig selv.
Cellerne kan dog kun skabes ud fra de byggesten og materialer de får stillet til rådighed. Derfor er det vigtigt at du giver dem det bedste.
Hvis du spiser junkfood, ryger cigaretter og drikker for meget alkohol – ja, så bliver dine celler skabt ud fra dette byggemateriale.

Broccoli og sundhed.
Giver du derimod din krop frugt, grønt, økologiske produkter, kød og fisk fra dyr der har haft gode levevilkår (med mindre du er klar til at leve vegansk), mad der strutter af liv, energi og vitalitet, ja så giver du din krop det bedste, og den vil kvittere med at skabe sunde og stærke celler.

Det kan du læse om i dette indlæg >> Har du talt med din krop i dag?

Spis meget gerne broccoli og andre korsblomstrede grøntsager. Så kan du ikke gøre det meget bedre for din krop.

Drik masser af vand.
Jeg har aldrig været særlig god til at drikke vand, men efter jeg fandt ud af hvor vigtigt det er for kroppens velbefindende, så har jeg gjort det til en vane, at drikke et glas vand hver eneste gang jeg går på toilettet. Ligeså et glas vand inden en kop kaffe (drikker kun 1 kop om dagen) og et glas ca 1/2 time før hvert måltid mad.

Jeg drikker også et glas vand hver gang jeg kommer hjem, når jeg alligevel som det første går ud og vasker mine hænder. På den måde får jeg fint mit daglige behov dækket.

Betydningen af netværk og relationer.
På nettet ligger der mange test, som du kan tage: Prøv f. eks at søge på “Find din biologiske alder”, “Hvor gammel bliver du?” …

Du skal besvare en masse spørgsmål og du får point undervejs. Til sidst kan du tælle pointene sammen og se hvor gammel du forventes at blive.
Det er en test som f.eks forsikringsselskaber og lign. benytter sig af. Nogle af spørgsmålene er: Er du single? Bor du alene? Har du et socialt netværk? Undersøgelser tyder nemlig på, at hvis man er single og bor alene, så kan det betyde at man lever 4 år mindre.

Gode venner, netværk, kærlighed og et socialt liv betyder altså kolossalt meget for vores velbefindende.

Gå eller løb en tur.
Vi kommer ikke udenom det: Motion. Kroppen skal bevæges. Du kan simpelthen blive gammel af, at røre dig for lidt. Kroppen har brug for ilt. Når du motionerer, cykler, svømmer, løber eller går en rask tur, så får du pulsen op, trækker vejret lidt hurtigere og der kommer ny ilt til cellerne. Dette er ren vitalitet.

Måske er du ikke typen der der har lyst til at motionere, men så kan jeg da glæde dig med at undersøgelser viser, at hvis du går 10.000 skridt om dagen, så får du både rørt dig og du lever i snit 4 år længere.
Hvis du så også har en kæreste og nogle gode venner, så ser det hele pludseligt rigtigt godt ud for dig.

>> Fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen.

Hav noget at stå op til.
Du kan dø af kedsomhed. Vi mennesker har brug for en grund til at stå op. Det spiller ingen rolle hvad det er, bare det er noget der får dig ud af sengen og som du ser frem til. Om det er et arbejde som du elsker og brænder for, dine børn, børnebørn, et kæledyr, en hobby, en interesse eller noget ganske andet er underordnet. Det skal blot være noget der giver dig glæde.

Vær positiv.
Positive mennesker lever længere. 😊
Det ved jeg ikke om er sandt (jeg har lige fundet på det), men jeg havde lyst til at skrive det da det føles rigtigt for mig.

Er du altid sur, tvær, irriteret og negativ så ser du næppe lyst på tilværelsen og har nok heller ikke megen lyst til at være her.
Livet er bare sjovere og mere berigende når man positiv.

At være positiv er ikke ensbetydende med, at du aldrig møder problemer og udfordringer. Du tackler dem bare anderledes. Du er fortrøstningsfuld og er god til at overbevise dig selv om, at det nok skal gå alt sammen.

Positive tanker skaber positive følelser.
Positive følelser påvirker kroppen, helt ned på celleplan.

Hav de rigtige briller på.
I enhver situation har du et valg. Du kan vælge hvad du vil sige, tænke, føle, vælge eller gøre. Du bestemmer selv. Alt efter hvilke valg du træffer, skaber du et resultat.

Dine tanker, ord, overbevisninger og valg skaber. Resultatet kan være positivt eller negativt.

Beslut dig for, at du hver eneste dag vil tage de positive briller på. Når du har dem på, ser du muligheder, du ser det bedste i andre mennesker og ikke mindst i dig selv. Du tror på dig selv, fremtiden, dine potentialer og muligheder. Du har et lyst og positivt sind. Du er sjovere at være sammen med, du beriger mennesker omkring dig og du derfor tiltrække mange mennesker fordi de har lyst til at være i din energi og udstråling.

Du har et valg hver eneste morgen når du står ud af din seng. Hvilke briller tager du på i dag? De negative eller de positive? De briller du tager på, vil bestemme udfaldet af din dag.

Hvor lægger du dit brænde?

I denne video siger jeg det på en lidt anden måde.

Du er skabt til at være unik.
Mange mennesker gør sig umage med at tilpasse og indordne sig efter andres forventninger og krav. Vi er bange for at skille os ud og bruger derfor mange ressourcer på at usynliggøre os selv og følge flokken.

Genkender du dig selv her? Hvis ja, så er det desværre med til at slukke dit indre lys og det lægger en dæmper på din indre stemme, der dagligt forsøger at guide dig i den helt rigtige retning.

Vær tro mod dig selv.
Det er fint at spørge andre til råds, men du må aldrig gå på kompromis med dig selv.

Vær dig selv.
Hvad føles rigtigt for dig?
Hvordan kan du være mest tro mod dig selv?
Vær modig og følg de gode råd, som din intuition hver dag giver dig.
Beslut dig for, at du hver dag vil være den bedste udgave af dig selv.

Dette er mine bud på, hvordan du skaber et godt, langt og sundt liv.

Hvad mener du der skal til? Mangler jeg noget, så skriv det i kommentarfeltet.

Læs også:

1. Ud med mikroovnen

2. Gratis lydfiler om sundhed – hør Chris MacDonald, Lene Hansson, Annette Harbech Olesen, Mads Bo med flere.

, ,

3 Responses to Sundhed er ikke bare motion og broccoli

  1. Birte Rihanna 16.07.2019 på 19:47 #

    Kroppen husker det du glemmer og råber højt når det ikke lyttes 🤗🤗😉

  2. Annelie 20.03.2012 på 06:07 #

    Meget enig i det du skriver. Det hele starter i tankerne – i sidste ende bliver de til min virkelighed. Har god erfaring med at træffe en beslutning om at : det bliver en god dag! Vand er forudsætningen for at energierne kan flyde i kroppen. Mener at jeg har læst et sted at meridianbanerne er rækker af vandmolekyler – kan ikke huske hvor jeg har det fra – måske andre ved noget mere om det?

  3. Maj-Britt 19.03.2012 på 17:59 #

    Sygdom er hvordan man har det – sundhed er hvordan man ta’r det 😉 Tak for endnu et super indlæg.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.