Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Hvor langt er du kommet spirituelt?

hvor langt er du kommet spirituelt

Hvor langt er du kommet spirituelt?

Kan man overhovedet vurdere eller måle det? Måske, måske ikke. Men noget, der typisk sker, når du er på rette vej i din spirituelle udvikling, er, at du begynder at se på dig selv, dit liv og andre mennesker med nye øjne

De to sider i dig.

Du bliver i stand til at kunne sætte dig selv i betragterens rolle, hvorfra du udefra kan stå og se på dig selv, mens du står i en situation. Fra den position kan du have en indre dialog med dig selv.

Du kan mærke, at der er én side af dig, der ønsker at sige eller gøre A, mens der er en anden side af dig, der ønsker at sige eller gøre det stik modsatte. Du er også i stand til at skelne, hvorfra de to stemmer kommer. Du ved, at den ene side er din fornuft, logik, gammel adfærd, måske baseret på begrænsende overbevisninger, og at den anden side er dit sande, ægte jeg – dit højere jeg.

Tør du være dig selv?
Mange mennesker tør ikke være sig selv. De laver om på sig selv for at tilpasse sig, leve op til andres krav og forventninger, tør ikke stå ved sig selv eller for at få følelsen af, at de hører til og at de er gode nok.

Har du nogensinde taget dig selv i at stille spørgsmålet hvorfor gjorde eller sagde jeg det? Hvor du egentlig godt ved, at du ikke har været helt tro mod dig selv men at du bare spillede en rolle eller fulgte med strømmen?

Dit ego og dit spirituelle jeg.
Det er dit ego der har brug for en rolle, en maske at tage på eller har brug for at tilpasse sig andres krav, ønsker og forventninger. Ego’ et kan også påtage sig en rolle for at få opmærksomhed.

Dit spirituelle jeg har ikke brug for at tilpasse sig, være på en bestemt måde, hævde sig, føle sig god nok, tilpasse eller indordne sig. Dit sande ægte jeg, dit spirituelle jeg behøver slet ikke at tage en maske på eller at lave om på sig selv. Det er bare.

Så når du en dag kan stå og betragte dig selv udefra og du kan se at du er i gang med at “spille en rolle” eller “at du ikke er tro mod dig selv” så er du godt på vej i din spirituelle udvikling.

Hvad er ego? >> Gyldendal ordbog.

En dårlig dag for egoet er en god dag for sjælen.

At kunne skelne mellem de to sider.
I begyndelsen kan der gå lang tid fra at du har været i en situation til du efterfølgende kommer i tanke om, at du i den ikke var tro mod dig selv eller at du i situationen ikke handlede efter, hvad der var fair, ægte, rigtigt samt vigtigt for dig selv. Det kan være at der går uger, måneder eller endda år.

Men i takt med at du bliver mere spirituel bevidst, så bliver perioden fra handlingen/situationen og indtil du bliver bevidst om hvorfor du gjorde og sagde som du gjorde kortere. På et tidspunkt går der bare en dag, et par timer, 5 minutter for til sidst at du kan stå i selve situationen og der betragte dig selv og de to sider/stemmer i dig.

Når det sker, så er du kommet rigtigt langt i din udvikling for du er nu nået til et sted i din udvikling, hvor du er i stand til at overvåge dig selv og hvor du i nuet kan se, at du er i gang med at være eller gøre noget som du ikke er eller vil. Du er måske i gang med at tilpasse dig og du ser at du ikke er tro mod dig selv og at det er dit ego der er på banen.

Du befinder dig nu i betragterens rolle og her kan du klart og tydeligt både se, høre og mærke forskellen på de to sider i dig. Ego´et kontra dit spirituelle jeg.

Tør du handle og tør du være ærlig?
Der kan dog stadig gå noget tid fra du kan se hvordan ego´et har styringen og indtil du selv tør tage den fulde kontrol over det.

Du må huske på, at ego´et har haft styringen hele dit liv og meget kører derfor på automatik. Vaner, adfærd, mønstre, overbevisninger og programmer fra fortiden.

Ofte ved du godt, at der er noget du ikke skal gøre og ikke sige, men du gør det alligevel. Du er fuld bevidst om handlingen og du kender også til konsekvensen af den men du mangler endnu noget i din personlige udvikling i at turde samt være klar/moden til gøre det, der er det rigtige at gøre.  At turde samt kunne navigere rundt i dit liv, udelukkende via din sjæls signaler og anvisninger.

Første skridt er dog at blive bevidst og at kunne skelne de to fra hinanden, så skal det andet nok komme hen af vejen.

Hvor langt er du kommet spirituelt? Er du nået til det punkt hvor du kan stå og betragte dig selv udefra samt skelne mellem de to stemmer?

Nu tør du være dig selv.
Det kan godt være at du her i begyndelsen, flere gange kommer til at tage dig selv i at sige og gøre noget, som du inderste inde godt er klar over ikke er det rigtige, men bare vent, den dag skal snart komme, hvor du siger til dig selv nu er det nok og hvor du er klar at handle 100 % i overenstemmelse med din spirituelle stemme og den du er.

Jubii. Nu er du nået til det sted i din udvikling, hvor du hviler i dig selv og hvor du tør være dig selv uanset hvad andre måtte mene eller tænke.

Hav tillid og vid, at du er på vej.

Læs også:
Tag testen >> Hvilke symptomer er der på at være spirituel?

Kan du skelne mellem din indre stemme og din fornuft >> Hvordan lyder din indre stemme?

Ja eller nej? Hvad er det rigtige svar? >> Sådan vælger du det rigtige svar hver gang.

Få 12 gode råd >> Sådan bliver du mere spirituel.

Hør mit online foredrag >> Er du spirituel?
Du kan høre det så ofte du vil på din mobil, tablet og computer. Der er ingen udløbsdato på det.

5 kommentarer til “Hvor langt er du kommet spirituelt?”

 1. Iben

  Hej Jette
  Meget spændende læsning …… hvordan skelner du selv dit ego fra din sjæl ?
  Kh

  1. Hej Iben
   For mig er det “følelsen” jeg går efter.
   Jeg har med tiden fundet ud af, at når egoet taler “føles” det på en helt anden måde inde i mig, end når det er sjælen der taler.

 2. Lene Solmose

  Hej Jette, tak for indlægget samt til Dorte for kommentaren.
  Jeg synes at jeg i mit liv har oplevet mange mennesker der tog en “maske” på. En gang kørte jeg i elevator med en kollega om morgenen op tilværelse arbejde. Vi hyggesnakke, lige da vi når vores elevator, siger hun “nå, på med smilet”. Hov tænkte jeg, hvorfor kan hun ikke være sig selv?
  Det skaber så mange vanskeligheder og misforståelser når mennesker ikke er sig selv men foregiver at være anderledes.
  Mange hilsner Lene S.

 3. Dorthe B

  Hej Jette
  Spændende blog. Jeg synes begrebet Ego er helt vanvittig spændende at studere nærmere. Jeg har sat mig for at knække “egokoden” som når børn skal knække “læsekoden” i skolen, så grebet er jeg blevet af begrebet Ego.

  Der må findes en helt ganske enkel måde at forklare, hvad ego egentlig er, sådan helt hverdagsagtigt, få synliggjort vores ego, så vi alle får opmærksomheden på, at vores ego skal være balanceret, det skal være der, det har en funktion, men det skal være balanceret.
  Det kræver, tror jeg, at vi lærer at visualisere vores Ego, så vi kan have en lille humoristisk dialog med vores ego, at se vores ego som en god ven vi følges med, ikke altid lige velopdragen og ikke altid lige velafbalanceret men alligevel en god ven – ha ha.

  Hvis jeg kunne tegne ville jeg tage initiatv til at det skulle være i form af en lille daglig tegneserie i en avis eller et ugeblad eller lignende. Humoristisk, selvironisk men alligevel med en snert af visdom og læring og ikke mindst synliggørelse af vores ego.

  Vi følges jo med vores ego hele livet og det er tankevækkende, at egoet lever en så forholdsvis “skjult” tilværelse, når et balanceret ego er hele fundamentet for, at vi kan leve et liv i harmoni med vores sjæls behov.

  Uha, hvor synes jeg det er spændende. ??

  Go’ dag til dig

  Knus

 4. Jette

  Hej Jette. Kan virkelig nikke genkendende til meget af det du skriver. Bogen “spørg sjælen til råds” har virkelig hjulpet mig, til at adskille sjæl og ego, efter en hård periode, hvor jeg ikke anede hvem søren jeg selv var. Tak for din artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top