Kom i form helt gratis

Hvordan kan man spare gebyret til fitness?

Jeg har været på besøg hos det lokale Fitness Center. Jeg bor lige ved siden af, og går stort set dagligt forbi. Igennem de store vinduer, kan jeg se de der træner på løbebånd, romaskinerne, squashbanerne i baggrunden og andre der står med store tunge vægte. Svedige kroppe, med et håndklæde rundt om nakken, røde kinder og skinnende øjne.

Jeg har for år tilbage selv været medlem, hvor jeg entusiastisk gik til træning før jeg mødte på arbejdet, men efter nogle måneder, mistede jeg gejsten og stoppede. Sæsonkortet som jeg købte for et helt år, var spildt.
Anders, en sød, lidt splejset, ung frisk fyr viser mig begejstret rundt. Han er tydeligt stolt af hans arbejdsplads. Han taler om alle de fantastiske muligheder for træning, spinning, alle de mange hold jeg kan gå på, saunaen og hvad ved jeg. Det koster bare 4900,- Kr for 1 år og så lige 299,- Kr i startgebyr, fortæller han.
Jeg takker for rundvisningen, og tøffer hjem med den udleverede folder i hånden. Jeg ved allerede da jeg går ud af døren, at jeg ikke bliver deres næste medlem.
Jeg kunne faktisk ikke lide stemningen der, og jeg har heller ikke lyst til at være bundet op af et abonnement. Det virker også lidt deprimerende på en varm sommerdag, at være indendørs og træne.
Hvis du er som folk er flest, så gider du sikkert heller ikke at bruge tiden på at træne i et center, men omvendt vil du jo gerne være i god form. En løsning som virker for mig er, at jeg hver dag bare skal gøre et eller andet for min krop. Jeg har flere ting jeg kan vælge mellem. Det kan være, at jeg spurter op og ned af trapperne i min opgang. Der er 6 etager i alt. Så op og ned nogle gange, det får pulsen op, og så kan jeg passende tage mit morgenbad bagefter.
Jeg kan tage en lille overkommelig løbetur på 2 km, gå eller cykle en halv time i et raskt tempo eller jeg kan lave nogle øvelser herhjemme med mave / armbøjninger.
En tur rundt med støvsugeren, samt op på en skammel for at tørre støvet af køkkenskabene er også godt. Så får jeg både motion samt gjort rent.
I det hele taget gør jeg meget ud af den “skjulte motion”. Det er, at tage trapperne i stedet for elevatoren, at cykle i stedet for at køre bil. Nogle gange står jeg af bussen 1 stoppested for tidligt, for at gå frem til det næste – bare for motionens skyld.
På den måde føler jeg, at jeg hver dag gør noget godt for min krop og mit helbred. Det er tidsmæssigt overkommeligt, og så er det ovenikøbet gratis.
Måske var det en løsning, der også kunne passe ind i din travle hverdag?

, , , , ,

One Response to Kom i form helt gratis

  1. Trine Louise 01.06.2009 på 11:28 #

    Jeg har den samme holdning til motion – det kan godt indarbejdes i en hverdag. Jeg har i en hel del år gået i motionscenter og været glad for det, men pludselig mistede jeg gnisten. Det faldt sammen med at jeg mødte min mand og gerne ville tilbringe hverdagsaftenerne sammen med ham i stedet.

    Jeg begyndte derfor at cykle til arbejde. På daværende tidspunkt havde jeg 12,5 km til arbejde – lige i overkanten at cykle synes jeg. Men så læste jeg om el-cykler, og det blev den perfekte løsning for mig. 3-4 fluer med 1 smæk. I stedet for at tage bussen og bruge mange hundrede kr. på abonnementskort oveni i udgiften til motionscetnret, tog jeg el-cyklen og fik 1) over 1 times motion om dagen 2) sparede penge til buskort 3) samme transporttid som før.

    Idag arbejder jeg 30 km fra mit hjem og der er el-cyklen dog ikke relevant. Men så cykler jeg fra stationen hen til arbejdet 5 km hver vej, hvilket også giver mig næsten 1 times motion hver dag. Her sparer jeg ingen penge, og tidsmæssigt koster det mig 10 minutter mere, men det er stadig billigt sluppet i forhold til tidsforbruget og udgift ved at gå i motionscenter.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.