Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Må du tage betaling for dine clairvoyante evner?

maa du tage betaling for dine clairvoyante evnerMå du tage betaling for dine clairvoyante evner?

Må du tage betaling for dine clairvoyante evner?
Bør clairvoyante arbejde gratis, da det er en evne og gave der er blevet dem givet?
Du får i dette indlæg både mit samt clairvoyant Maya Fridans svar.

Jeg skrev allerede i 2012 et blogindlæg om dette emne og her i sidste uge, så jeg på Facebook at min gode veninde og kollega Maya skrev en klumme på spørgsmålet: Må du tage betaling for dine clairvoyante evner? Jeg har derfor slået de to svar sammen.

Først får du mit svar fra 2012 og derefter kan du læse Maya Fridans meget fine svar.

Læs også artiklen >> Gratis clairvoyance. Kan det betale sig?

Jeg har fået denne mail.

Hej Jette
Jeg har igennem mange år arbejdet på at udviklet mine spirituelle og clairvoyante evner. Så meget, at jeg i dag føler mig klar til at arbejde med dem i professionelt regi.
Jeg er dog usikker på om det er ok at jeg tager penge for mine evner, da jeg har hørt fra flere at det er forkert at gøre det.

Jeg kunne derfor godt tænke mig at høre din mening om det.
Hjertevarm hilsen fra Lisbeth.

Mit svar til Lisbeth.

Kære Lisbeth,
Tak for dit spørgsmål. Jeg får i ny og næ tilsendt e-mails, hvor afsenderen mener, at det er forkert at jeg tager penge for mine evner. Jeg burde tilbyde mine ydelser gratis, da jeg har fået tildelt den spirituelle gave, at kunne se clairvoyant.

Ofte bliver der refereret til at Jesus gik fra by til by, helbredte de syge, gav healing, hjalp mennesker og arbejdede gratis.
I min optik er der forskel på hvordan verden så ud for over 2000 år siden og i dag 2022.  Meget har forandret sig og Jesus skulle hverken betale moms, spare op til feriepenge, pension, betale husleje og dyre el-regninger.

Er du med dine evner særligt udvalgt?
Er dine clairvoyante evner en gave Gud har givet dig med i bagagen i denne inkarnation?
Er det en evne som kun bliver givet til særligt indvidede eller ophøjede mennesker?
Er det at være clairvoyant mere specielt end ethvert andet fag, hvor man hjælper samt arbejder med mennesker?

Nej, nej og nej.

Læs også >> Kan du lære clairvoyance? Har du clairvoyante evner?

Alle er og alle kan noget særligt.
Alle mennesker er og kan noget ganske særligt, og alle har rygsækken fyldt med gaver, talenter og potentialer.

Om du er bevidst om dem eller ej er en anden snak, men hver især er vi en del af Universet. Vi er unikke og hvert eneste menneske har en mission og et formål med at være her.
Nogle skal arbejde med og gøre X mens andre skal noget helt andet. Det ene menneske er derfor ikke mere værd eller betydningsfuld end et andet.

Hør lydfilen >> ? Hvad er din livssmission? ?

At være clairvoyant, alternativ behandler eller lign., er ikke finere end alt andet.
Hvad med læger, psykologer, sygeplejersker, zoneterapeuter, hjemmehjælpere eller de tusindvis af mennesker, der hver eneste dag, på deres helt egen unikke måde, arbejder med at “heale” mennesker? Skal de også arbejde gratis?
Eller hvad med lærerer, musikere, forfattere og kunstnere der via deres kald, laver noget der kan heale, åbne menneskers hjerter eller højne deres bevidsthed?

Hvad med alle de mennesker der arbejder i et servicefag?

Sådan kunne jeg blive ved. Hver især gør vi et arbejde, bevidst eller ubevidst for den åndelige verden og for den kollektive bevidsthed.

At være clairvoyant er altså ikke finere, bedre eller noget “ganske særligt” end det er at være tømrer, blikkenslager, kassedame eller skraldemand. Det er et arbejde der skal “gøres” og der er nogen der har brug for deres hjælp. Det er blot forskellige erhverv og ingen kan undværes.

Alle har et talent som andre kan få gavn af og alle skal naturligvis betales for den ydelse, service og det arbejde de udfører.

Alle er clairvoyante.
Noget helt andet er, at alle mennesker er spirituelle og clairvoyante for den sags skyld. Det er en evne der er i os alle og noget der er ligeså naturligt som at alle mennesker har muskler i kroppen. Nogle har blot trænet evnen/talentet mere end andre. Så meget at de kan arbejde professionelt med det.

Kan alle arbejde som clairvoyant?
Nej, naturligvis ikke. Jeg plejer altid at forklare det med, at alle kan lære at spille et stykke musik på et klaver, men det er ikke ensbetydende med, at alle skal eller kan blive koncertpianist. Sådan er det også med arbejdet med de clairvoyante evner.

Det koster penge at leve.
Jeg driver en virksomhed, jeg skal forsørge mig selv og min familie, købe mad, betale for min bolig og jeg bliver opkrævet både moms og skat. Dette gør, at jeg bliver nødt til at tage penge for mit erhverv, på samme måde som en håndværker må opkræve løn for sit arbejde.

Så når du spørger mig om det er ok, at du tager betaling for dit arbejde som clairvoyant, så er mit svar, et stort ja.

Frivilligt arbejde.
Hvis du har lyst til eller føler behov for, at give eller gøre noget gratis, så er der mange muligheder. Du kan jo gøre det, hvis det føles rigtigt for dig.
Jeg tjener penge på mit virke, men jeg bruger samtidigt megen af min fritid på frivilligt arbejde samt også på arbejde i mit firma, der ingen penge giver. F. eks mine gratis podcast og artikler.

Ja, du må gerne tage betaling for dine clairvoyante evner.

Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med dit virke.
Venlig hilsen
Jette Harthimmer

Dette var mit svar til Lisbeth og nu får du Maya Fridans svar.

Clairvoyant og medium Maya Fridan skriver:

Clairvoyante bør bruge deres evner gratis – da det er en gave der er givet dem!

Disse ord er jeg desværre stødt på flere gange i min karriere!
Jeg forundres!

Jeg kan ikke lade være med at reagere som selvstændig og jeg ved, at flere andre selvstændige mødes med samme uvidenhed omkring deres virke.
Jeg forundres fortsat over den manglende indsigt i det at være selvstændig og vores helt igennem usikre livsgrundlag, hvor vi ikke er fastlønnede med alle de “favorit vilkår” der følger med såsom fast løn, fast arbejdstid, 6-7 ugers betalt ferie, sygdom betalt og pensionsopsparing for de fleste.

Mange af os forventes at arbejde gratis, fordi vi har en personlig evne/ydelse, uanset om det er fotograf, designer, massør, underviser, it ekspert, hjemmeside designer, psykolog, clairvoyant, healer etc.
Og det gør vi rent faktisk rigtig rigtig ofte i vores kontakt til omverdenen.
Vi har uendelig meget ubetalt arbejde, som jeg ikke kan komme ind på her. Men jeg har meget ”skjult” arbejde til fremme af viden og hjælp inden for mit fag!
Hertil kommer mails, div. henvendelser, telefon, arrangementer, messer, møder, opfølgninger, problematikker hos klienter, kontakter, udeblivende klienter, opretholdelse/indberetninger af data, vedligeholdelse af teknik, bookninger, aftaler, hjælp, interviews etc. etc.
Det administrative er en meget stor del af min daglige arbejdsdag og en meget stor del af det at være selvstændig.

Vi skal helst kunne alt og alt det der ikke ses bagved, skal selvfølgelig være i orden, så det netop opleves som let og fint!

Vi har udgifter til husleje, el, vand, varme, telefon/pc, it udstyr, hjemmesider, eksperter, revisor, skat, moms, afgifter, transport, kontorudstyr, forsikringer, lønninger, gebyrer, lokalelejer, fortæring, reklame, div. uddannelser og jeg kunne blive ved.

Det er en aktiv selvstændigs arbejdsdag og virkelighed.

Som selvstændig har man tilmed altid en usikkerhedsfaktor for fremtiden og skal hele tiden være på – og det er i mange timer hver uge, flere end et fuldtidsarbejde for at få musikken til at spille.
Vi skal oppebære indtjening til ferie, sygdom, pension.

Som clairvoyant skal der samtidig værnes om vores evner med ro/meditation/selvreflektion/kontakt til den åndelige verden, som en naturlig del af vores virke/evner ellers fungerer det ikke optimalt og vores klienter skal mødes i den forberedelse.

Kolleger til mig ved, hvor stort et arbejde det er at opretholde hverdagen som selvstændig og hvor stort et arbejdspres der altid er. Jeg nærer stor respekt for andre selvstændige/undervisere og den kæmpe indsats de gør for deres lidenskab – for de fleste kan ikke lade være, fordi de har det som mig, det er oftest deres hjertesag!

Jeg elsker mit arbejde for den åndelige verden.
Jeg elsker at have evnen til at formidle hjælp til andre via min rådgivning.
Jeg elsker at undervise og hjælpe andre til at anvende deres evner.
Jeg nærer den dybeste respekt og ydmyghed for at være den åndelige verdens redskab her på jorden.
Jeg elsker at se, hvordan jeg kan tænde lys i andres sjæle.
Jeg elsker, at åbne øjnene for den åndelige verdens eksistens via mit arbejde.
Jeg kan ikke lade være og bliver båret på den energi.
Jeg elsker med andre ord mit arbejde!

Jeg tager penge for min tid og ikke mine evner”, udtalt af et engelsk medie.

Jeg tror på energi og jeg tror på, at jeg fortjener, at kunne opretholde en tilværelse med overskud på lige fod med andre der har et fastlønnet arbejde. På den vis kan jeg også opretholde en god energi og overskud til det virke, som jeg elsker og som jeg har dedikeret mig til, som i mange retninger er opslidende på energien og totalt stressende.
Jeg gør det gerne, for jeg kan ikke lade være, da det er meget meningsfyldt for mig.

Så mød gerne mig og andre selvstændige med en respektfuld forståelse for vores tid – og dermed også betalingen for vores tid.
Du ønskes en smuk fremgangsrig fremtid i dit virke med overskud på alle planer.
Maya Fridan
www.maya-fridan.dk

Vil du arbejde med mennesker?
Læs også >> Vil du arbejde med mennesker?

Arbejder du i forvejen med mennesker eller har du en drøm om at gøre det?
Vil du have succes med det du laver og blive et kendt navn indenfor din branche?
Så hør min lydfil “Alternativ behandler-lev af din passion.”

8 kommentarer til “Må du tage betaling for dine clairvoyante evner?”

 1. Maya Fridan

  Hej Stig!

  Universelle sandheder trukket “ned” i renhed – indeholder udelukkende kærlige oplysende sammenhænge og intentioner fra højere oplyste væsener.
  Med mål på at støtte og hjælpe dem, som de formidles videre til.
  Desto renere hjerte og vibrationer hos personen der formidler desto finere budskaber.

  Og disse kan næppe formidles med vrede i hjertet og fordømmelse af menneske sjælenes udvikling og eksistens cyklus her på den fysiske jord.

  Al kærlighed – al nærhed i intentionen ??

 2. Bo Albrecchtsen

  ja… for hvis du ringer efter en håndværker,som giver dig et godt råd, må der betales ved kasse et,selv om han ikke laver noget håndværksmæssigt.Cliarvoyante giver gode råd.

 3. Karinne Knudsen

  At være clairvoyant healer er en evne som vi har udviklet på samme måde som psykologen eller lægen har udviklet deres arbejdsområde. Jeg har taget kurser og uddannelser indenfor den alternative verden, og arbejder løbende med mig selv.
  At jeg kan “se” mennesker clairvoyant, så jeg på den måde kan hjælpe dem til, at leve
  et for dem bedre liv, og at jeg kan heale dem så de får ro og overblik over livet er redskaber som lige så vel er noget værd som alle andre ydelser vi køber.
  Samtidig med, at de ydelser jeg laver er noget værd, er det også et udtryk for, hvad jeg synes jeg selv er værd – dermed er det i mine øjne tilladt at tage noget for det jeg kan – og det bliver helt sikkert værdsat af dem der får “ydelserne”, hvilket betalingen vel også er et udtryk for.

 4. Johnny Kristensen

  Jeg har tit tænkt på de personer der mener man ikke må tage penge for det: hvad gør man så når man kommer hen til kassen i supermarkedet og de siger: “Det bliver 47,50” ? skal man sige “jammen jeg er jo clairvoyant og arbejder gratis…”

  Det får man altså ikke megen mælk med hjem af :-)

  Det kan da godt være hvis man er på overførselsindkomst man kan klare huslejen og mad uden blive lønnet, det er jo bare ikke det flertallet er, eller hvad?

 5. Ingen er “nødt til” noget som helst – men det bevidste/Ubevidste valg vi har lavet gør måske at man FØLER sig “nødt til” at tage penge for sine ydelser.
  Alt har en konsekvens og føler man i sit indre at det er “forkert” at tage penge for sine evner, men man er “nødt til” det pga. bolig, en alternativ uddannelse man har lånt penge til eller andre grunde – så er der er konsekvens ved ikke at gøre hvad man føler/mærker.

  At generelt sige det er “forkert” at tage penge for sine evner er i min verden noget vrøvl – disse mennesker kan umuligt mærke efter hos alle andre.
  Endegyldige sandheder findes ikke – vi har hver vores sandhed <3

  Mærk efter og vid at det du mærker er "rigtigt" for dig – lyt ikke til andre og da slet ikke dem der har en virksomhed de gerne vil promovere – de er i bund og grund sælgere af en ydelse og skal behandles som sådan, med kritiske øjne.

 6. Bent Kyndesen

  Jeg synes, det handler om, at man kan leve ordentligt samtidigt. Jesus blev også budt på mad og husly; mens han vandrede rundt og arbejdede spirituelt. Det var gæstfrihedskulturen dengang. Det går ud af proportioner, hvis man synes, at man skal spinde guld på det og i værste fald har mere fokus på pengene og egoet, end på det spirituelle arbejde, man udfører.
  Jeg tager penge for det; men udfører også gratis ydelser undervejs. Jeg prøver at holde mit fokus på balancen i det, og føler efter, hvad der er okay i den enkelte situation.
  Så ja det er ok at tage penge for det, sålænge det primære er at hjælpe mennesker.

 7. Inger Jorunn Andreassen.

  Her tror jeg hver enkelt må gjøre det som føles riktig for han eller henne. Har man ingen annen inntekt og behov for noe å betale husleie, mat osv. med…så må det være ok å ta betalt … samme vilket arbeidsområde det dreier seg om… ;)

 8. Kareen Salbroe

  Jeg tager ikke betaling for min viden, men for den tid jeg bruger.
  Så enkelt syntes jeg, det er.
  Kærligst Kareen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top