Spirituel Rigdom og glæde

Taknemmelighed

Vi har gentagne gange hørt sætningen Dine tanker skaber.
Men hvad betyder det egentlig i hverdagen for vores glæde, sundhed eller rigdom for den sags skyld?

Enhver tanke skaber en følelse.
Dine følelser styrer dit humør.
Både tanker og følelser påvirker hver eneste celle i din krop.

Din krop er ét stort energifelt, og alt efter hvad du “udstråler” og hvilken frekvens du er på, vil du tiltrække, skabe og manifestere det der er på samme frekvens.

Så hvis du vil være mere glad, så skal du naturligvis tænke glade tanker. Dette vil skabe glæde i din krop og det vil afspejle sig rundt om dig. Folk smiler til og er mere positive overfor dig.

Brok, klage eller taknemmelighed
Hvad så hvis du vil være rig? Skal du så bare gå rundt og tænke på pengesedler og guldmønter hele tiden? Hvis det er det der vil få dig til at føle dig rig, så ja.
Er der en anden og bedre måde? Ja, det er der: Vær taknemmelig.
Taknemmelighed vil højne din bevidsthed og din krops frekvens.

Mange er desværre rigtigt gode til at klage og brokke sig over alt muligt. Fokuserer på alt det de ikke har, alt det de synes der mangler i deres liv, pengene der ikke slår til, kroppens skavanker, chefen der ønskes hen hvor pebret gror eller problemerne i parforholdet. Men det gør desværre, at de vil tiltrække mere fra samme skuffe.

Sådan skaber du rigdom
Tricket til rigdom, mere overskud eller glæde for den sags skyld, er derfor at fokusere på og være taknemmelig for alt det man har og som rent faktisk fungerer.

Hvad har du at være taknemmelig for og / eller hvornår føler du dig rig?
For mit vedkommende, er det f. eks at der om vinteren er varme på min radiator.
At jeg har tag over hovedet, en støvsuger der kan lette mit arbejde med rengøringen, vaskemaskinen der kan vaske mit tøj, at jeg har mange forskellige bluser, trøjer og bukser at vælge mellem, at jeg hver dag kan gå ned i butikken og købe mad og aldrig behøver at gå sulten i seng.
At jeg har vand når jeg åbner for hanen.
At jeg kan gå på biblioteket og låne hvilken som helst bog, at hospitaler, læger og sygeplejersker står til min rådig hvis jeg skulle få brug for dem.
At jeg kan se og høre. At mine ben kan gå.
At min fryser er fyldt med mad og min frugtskål bugner af frugt og grønt.
Naturen der giver mig noget smukt at se på.
At jeg kan høre fuglene synge.
At jeg kan gå på café og hygge mig med en kop kaffe, mens jeg læser dagens avis.
At jeg kan få alle de informationer og den viden som jeg har brug for, ved et par klik på internettet.
Hvis jeg har brug for underholdning, er der nogen der har produceret både musik og film som jeg nyde.
At jeg har et dejligt netværk af familie og venner.

Rigdom er ikke bare penge
Og sådan kunne jeg blive ved. Jeg kunne skrive uafbrudt i timevis. Spalte op og spalte ned, og blive ved med at finde på noget som jeg er taknemmelig for og hvor jeg føler mig rig. For rigdom handler ikke bare om kroner og ører.

Måske har du gennemskuet tricket:
Når du føler dig rig, ER du rig. Mere rigdom vil manifestere sig i dit liv – på alle planer og måder.

Hver dag inden jeg falder i søvn, ligger jeg og takker for dagen der er gået og gør mit bedste for at komme i tanke om 10 “ting” som jeg er glad og taknemmelig for.
Jeg kunne også ligge og tænke på alt det der ikke fungerer og som er i vejen i mit liv. Problemerne og udfordringerne fra min dag. Men det kommer der intet godt ud af.

Hvis dit fokus er på glæde og taknemmelighed, så vil dine følelser, din krop og dine celler have det meget sjovere end hvis du fokuserer på det modsatte, og du vil højne din krops energifrekvens. Du vil være mere sund, have et stærkere immunforsvar og hjælpe din krop til selvhelbredelse. Du vil tiltrække mere i dit liv at glædes over og være taknemmelig for.

Be content with what you have; rejoice in the way things are.
When you realize there is nothing lacking, the whole world belongs to you.
Citat Lao Tzu

Hvad får dig til at føle dig rig? Hvad har du at være taknemmelig for?

, , , , ,

19 Responses to Spirituel Rigdom og glæde

 1. Gerd Ankersen 09.03.2013 på 09:01 #

  Jeg er SÅ taknemmelig for en 5 ugers ferie til Spanien, hvor jeg på alle planer havde så berigende oplevelser – fik mod til at tage livet og kærligheden meget mere ind.
  Mange oplevelser der tilsammen gik op i en højere enhed.
  Lånte 2 bøger dernede af Kathleen McGowan Den udvalgte og Kærlighedens bog – Bøger om Maria Magdalene og Jesu efterkommere op i tiden og deres skjulte lære. Hjertegribende læsning.
  Nu hjemme igen og stadig dybt taknemmelig for mit liv.

 2. Sonja 04.03.2013 på 10:00 #

  Jeg er taknemmelig fordi jeg har et lyst sind, jeg elsker mad, jeg elsker biblioteker, gode film, festlige sammenkomster, berigende samtaler, -jeg er taknemmelig for min barndom som var fuld af oplevelser med en stor familie og en fantastisk farmor, som jeg tilbragte mange glade stunder med -jeg er glad og taknemmelig for solen om sommeren, jeg kunne blive ved…

 3. ove berthelsen 25.02.2013 på 21:10 #

  Hej kære Jette
  Ja det er rigtig med at have en meget taknemlig sjæl og krop, men det også meget meget svært nogen gange med det prøvelser man gennemgår i livet selvom man gang på gang viser taknemmelighed og viser omsorg med masser af kærlighed. Det er bare som om alting er imod ens selv og så bliver man bare forhindret med umulige og meget svære udfordringer som gør man mister modig til at tage sig sammen og prøver at tro på at der er en god fremtid bagefter. Jeg har prøvet umulige og utrolige forhindringer igennem det liv jeg har været igennem med mange prøvelser og tåbelige handlinger som gør at man bliver endnu mere frustreret over det tåbelige liv. Nogen gange tænker jeg at det kan være så tåbeligt og latterligt og helt vildt nederen med det hele. Men, der er også et kæmpe stort MEN. Jeg takker GUD for at jeg kunne overleve og mærke at jeg lever endnu med kroppen i behold og er rask endnu med et godt helbred og kan mærke at jeg lever i en pragtfuld univers med al verdens goder. Jeg takker for denne gang med en hjerte af lethed over at jeg kan skrive om min korte livs historie og har masser af livsmod til næste kamp om at overleve med vilje af masser kærlighed. MHV. Grønlænder.

  • Jette Harthimmer 01.03.2013 på 08:11 #

   Hej Ove
   Vi som mennesker har op og nedture. Der bliver serveret udfordringer og prøvelser, men ligesom du skriver, så kan vi øve os i at gøre vores bedste og tackle dem så godt vi kan.
   Det er fint at fokusere på taknemmeligheden, da det er med til at højne vores energiniveau og ruste os bedre.
   Du virker som en der har prøvet lidt af hvert, og som en der er villig til at klare strabadserne på bedste vis.
   Det er rigtigt flot.
   Bare klø på.

   • ove berthelsen 11.03.2013 på 04:43 #

    Kære Jette

    Mange tusind tak for dit svar.
    Og tak i lige måde, du virker også som en der har prøvet lidt af hvert. Du giver mig også mod til at kæmpe videre. Jeg læser også dine blog og giver mig energi med en følelse af værdighed og forståelse med tanker, ord, handling med harmoni af eksistens til at kæmpe for kærligheden. Du virker meget følsom med visdom af forståelse og lytter med ren sjæl som er smittende på en. Tusind tak for alt. Kærlig hilsen Ove.

 4. Cecilie 23.02.2013 på 21:02 #

  Kære Jette

  Fik en eftermiddag lyst til at Google efter en samtale med Swami Janakananda
  som jeg lyttede til for mere en 10 år siden på DR. Fandt istedet din side Jette.
  WOW, Jette. Den og det er jeg fantastisk og vildt taknemlig for.
  Tak

 5. Lisbet Larsen 21.02.2013 på 08:34 #

  At jeg i går fik et nyt og meget spændende iværksætterjob, sammen med en anden som jeg oplever utrolig meget flow med.
  Det er kun deltid og det er ikke høj løn – Og hva så…Jeg brænder for jobbet og min makker.
  Jeg kommer til at opnå max positiv energi.

  Der vil vise sig noget supplerende arbejde inden længe. Jeg tror på det her er rigtigt for mig!!!

  Jeg nedskriver hver aften de tre ting jeg er mest taknemmelig for er sket denne dag. Det har været en stor hjælp for mig det sidste år, hvor mit arbejdsliv har slået en kolbøtte. Med arbejdsrelateret stress, sygemelding, fyring, arbejdsprøvning, raskmelding og nu nyt fantastisk job.

 6. Annmari Malene Johansen 21.02.2013 på 06:42 #

  Tak fordi du minder mig om det Jette hvor rig jeg er(: alle de fantastiske muligheder jeg har hele tiden mit dejlige hjem i en skøn natur min dejlige by mine varme og kærlige venner og
  familie min skønne bil der giver mulighed for køre hvor jeg vil kurser der giver mig indsigt og nærvær og ny viden at jeg er sund stærk og rask at jeg kan give glæde og kærlighed og et smil til alle jeg møder og for tusind smil igen(: glæden ved at se alt spire og gro fra nu hvor foråret er på vej og på lørdag skal jeg til frokostjazz med min søde veninde. Kan i alle ha en fantastisk dag (:

 7. Birgit. 21.02.2013 på 03:38 #

  Jeg er rig fordi jeg er den jeg er . Og de beslutninger jeg har truffet gennem livet er jeg ansvarlig for…

 8. Lisser 20.02.2013 på 23:56 #

  Jeg er taknemlig for, at jeg har en dejlig mand, og at vi begge i forhold til vores alder har et godt helbred. Jeg har en dejlig familie og nogle skønne venner. To små sjove hunde.
  Jeg bor tæt ved en dejlig strand og hver dag myldrer haven af fugle både sommer og vinter. Harer og hjorte kommer i haven og en vild kat fodrer jeg hver dag.
  jeg kunne bare blive ved med at nævne en masse, som jeg er taknemlig for.
  Livet er jo bare så dejligt. Naturligvis har jeg haft mange og store sorger. Blandt andet mistet en søn. Men jeg tror helt sikkert , der er en mening med det, der sker. Og så kommer man også igennem sorgerne med taknemlighed.

 9. siff 20.02.2013 på 21:39 #

  Jeg er taknemmelig og glad for at blive mindet om at være taknemmelig at gøre det til en del at være i verden på, at gøre det til dagligdag at være taknemmelig og derved gøre det at være taknemmelig som en helt naturlig måde at være i hverdagen og verden på, så tak igen.
  Jeg er taknemmelig for at kunne modtage dine og andres ord ved at lige gå på facebook.
  Jeg er glad og taknemmelig for alle fuglene der nyder at spise de æbler jeg har lagt ud til dem.
  At min kat lige har ligget på min ømme hofte og givet den varme og spinderi, det er da helt fantastisk.
  Og tusinde vis af andre ting

 10. Vivian 20.02.2013 på 20:16 #

  At jeg har verdens dejligste børn, nogle skønne søskende som jeg elsker over alt på jorden, at jeg elsker at rejse , at der er så mange super spændende workshops og kurser hvor man kan udvikle sig WOW. Bøger, biblioteket, naturen ( stranden, himmelen, havet, træerne jeg er taknemlig for det hele, for står man der og indånder luftten fyldes jeg med lykke. Taknemlig for musikken, meditationens stilhed. Den dejligste seng.Taknemlig for mit hjem. Taknemlig for at universet er der for mig. Og alt den lærdom.Træning der gør en så glad.

 11. anitta 20.02.2013 på 19:50 #

  Føler mig heldig fordi jeg har meget at se på i mit liv med dyb taknemmelighed<3
  En kærlig mand der har elsket mig i tykt og tyndt med op og nedture gennem 26 år fået de fantastiske to unger med, mødt dejlige lærermestre i forskellige arb.relationer, via venskaber, nr.3 uddannelse som jeg som 52 årig afslutter i år.
  Et sundt helbred , søde kollegaere,studiekammerater,stærke venindequinder,musik og gospelsangoplevelser,madglæde,naturoplevelser,dyrevenskaber,bøger om ALT , men mest af alt at mine forældre var med til at gøre mig til et menneske der ikke havde nok i mig selv!!!!!!!!! Taknemmelig over at se mine unger og mine klienter "gro" ud af hænderne på mig . Min tilknytning til jorden,planterne,dyrene,menneskene og det blot at være(mig) :-)

 12. Esther 20.02.2013 på 19:24 #

  Jeg er meget taknemmelig for, at jeg har lært EKIM at kende. … Samt for alle de muligheder for spirituel vækst, som åbner sig for os i denne epoke – efterhånden som paratheden er der.

 13. Tinna 20.02.2013 på 18:52 #

  Jeg føler mig rig fordi jeg skal være mormor for første gang og skal være med til fødslen og som zoneterpeut give min datter det hun har brug for.
  Har et dejligt liv med min mand igennem 36 år og har 2 dejlige børn. Et godt helbred og er taknemlig for det liv jeg har og med et job som giver mig glæde og energi.

 14. Katarine Christensen 20.02.2013 på 18:39 #

  Jeg føler mig rig og taknemmelig over meget forskelligt. Glæden over børn og børnebørn og hele familien, Glæden over at min mand elsker mig! Glæden over der altid findes en løsning. Glæden over at lærer nye mennesker at kende. Glæden over sang og musik, dejlig mad, friheden, etc. ja jeg kunne også blive ved med at finde på hvad jeg er glad og taknemmelig for.Jeg er netop opsagt i min stilling, som jeg har haft i mange år. Nu glæder jeg mig til nye døre åbnes og til de nye muligheder,som må komme.
  Fred og alt godt til jer.

 15. Gitte 20.02.2013 på 18:28 #

  At jeg har en dejlig mand , nogle skønne børn, sviger og børnebørn. Jeg har et dejligt arbejde, nogle skønne fritidsinteresser. Jeg bor lige ved skov og strand. Har for ikke så lang tid siden set en stor flok krondyr på min skovtur. Har et godt helbred, har lige fået svar på en marmografi og den var helt ok. Får mad hver dag. Mine forældre er så sunde og raske som man kan forvente af en høj alder. Ja der er rigtigt meget jeg kan være taknemelig over.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.