Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Virker bøn?

Virker bøn? Hjælper det at bede?

Virker boenBønnens kraft og betydning.
For mig er der ingen tvivl om at bøn virker.

Kan jeg bevise eller overbevise dig om at bøn virker? Det kan jeg desværre ikke, men der er lavet masser af videnskabelige undersøgelser og rigtig mange mennesker har fortalt, hvordan de har fået hjælp og at deres bønner er blevet hørt.

Hvad er bøn? >> link wikipedia

Min første bøn.
Jeg kan huske den første gang jeg bad. Jeg var 4 år og min far havde sagt nej, da jeg spurgte om jeg måtte se børnetime. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg spurgte ham, for jeg har som barn aldrig fået lov til at se tv og hvad det var der gjorde at jeg spurgte den morgen, kan jeg ikke huske men jeg fik selvfølgelig et nej fra ham.

Jeg gik ud på badeværelset, lukkede mine øjne, foldede mine hænder og i stilhed bad jeg. “Kære Gud, vil du ikke nok godt sørge for at min far giver mig lov til at se tv nu?”
Da jeg kom ind i stuen, tændte min far for tv´et og han gav mig lov til at se programmet. Jeg blev virkelig overrasket og oplevelsen gjorde så stort indtryk på mig, at jeg fra det øjeblik var overbevist om at det er muligt at bede, at mine bønner bliver hørt og at mine ønsker kan gå i opfyldelse.

Bøn og helbredelse.
Der er skrevet masser af artikler og bøger om hvordan bøn virker.

Et eksempel på bønnens positive udfald:
På et hospital blev patienterne delt i to grupper. Den ene gruppe fik deres sædvanlige medicin, hvorimod den anden fik placebo og der blev bedt for dem.

En gruppe frivillige havde fået til opgave at bede for patienterne. De kendte ikke patienterne. Efter blot få dage kunne man konstatere, at de patienter der var blevet bedt for havde fået det markant bedre, end den gruppe der blot fik medicin.

Bøn virker.
Bøn har en gavnlig effekt, selv når det er mennesker der ikke kender dig, der beder for dig.

Bøn virker på mange forskellige måder, og den kan bruges på alle områder i dit liv og der kan være mange forskellige formål med at bede.

Du ser at din bøn virker, når du pludselig får svar på netop det, du har bedt for.
Svaret kan komme som inspiration, guddommelig hjælp eller når du modtager det du vil kalde et mirakel.
Med bøn er der noget der går op i en højere enhed.

At bede kan også være gavnligt når du er ked af det, ulykkelig, modløs, bekymret eller slås med tunge følelser. Du kan gennem bøn få en følelse af at du bliver trøstet, beroliget, opløftet eller at du får et nyt syn på problemet. Eller du får en indskydelse til handling. At du pludselig kan se hvad du kan gøre for at komme et skridt videre på din vej.

Bøn kan få dig til at åbne dit hjerte, kaste lys på din sjæl og få dig til at se din egen værdi, skønhed og betydning.
Bøn kan bruges i dit personlige og spirituelle arbejde.

Fordele ved at bruge bøn i hverdagen.
Bøn kan være en kraftfuld praksis, der beriger og guider dig i hverdagen på mange måder.

For det første kan bøn være en kilde til indre ro og mental balance. At sætte tid til side til bøn kan tillade dig at forbinde dig med dit indre og finde styrke i øjeblikke af usikkerhed eller stress. Bøn kan også være en måde at udtrykke taknemmelighed på. Ved at reflektere over dine velsignelser og takke universet, Gud eller det guddommelige for det gode i dit liv, kan du fordybe din følelse af taknemmelighed og glæde.

Derudover kan bøn være et redskab til at sætte intentioner og manifestere dine ønsker og mål. Ved at formulere dine ønsker klart og tydeligt i form af bønner, taknemmelighed eller intentioner kan du sende ønskerne ud i universet med en følelse af tillid og forventning om, at de vil blive opfyldt.
Bøn kan også være en måde at søge vejledning og visdom på. Ved at bede om vejledning fra det guddommelige eller fra dit højere selv, kan du åbne dig for intuitive indsigter og få svar på spørgsmål og guidance.

Derudover kan bøn være en handling af medfølelse og empati. Ved at bede for andre mennesker, der står over for udfordringer eller vanskeligheder, kan du sende positive energier og intentioner om helbredelse, trøst og styrke til dem. Dette kan ikke kun gavne dem, du beder for, men også styrke din forbindelse til dine medmennesker og give dig følelsen af at være en del af noget større.
Bøn bidrager også positivt til den kollektive bevidsthed.

Endelig kan bøn være en del af din spirituelle udvikling. Uanset om du praktiserer en bestemt religion eller følger en åndelig vej, kan bøn være en central del af dit forhold til det guddommelige og din åndelige udvikling. Gennem bøn kan du styrke dit forhold til det guddommelige og føle dig forbundet med en større åndelig virkelighed, der giver dig trøst, støtte og mening i din hverdag.
Samlet set kan bøn være en dybt berigende og meningsfuld praksis, der berører alle aspekter af dit liv og bringer dig nærmere dit sande jeg og det guddommelige.

Må du bede for andre?
Ja, du må gerne bede for andre. Du må til enhver tid bede for samt ønske det bedste for dine medmennesker.

Du må bare ikke bruge bøn som en form for manipulation, hvor du beder om noget der skal ske i deres liv, hvor du blander dig selv eller dine egne behov og ønsker ind over.

Jeg beder for mange i mit personlige netværk.  Jeg beder for dem fordi jeg ønsker, at det skal gå dem det godt. Jeg beder for “At det bedste må ske for dem” og på den måde har jeg ikke sagt hvad der skal ske eller hvordan det skal ske, men lader det derimod være op til Universet samt personen selv.

Med min bøn ved jeg, at jeg har sendt en kærlig, oprigtig, god, brugbar og konstruktiv energi af sted til dem – og resten er nu op til dem selv og den proces og livssituation de befinder sig i.

Bed for dem du holder af.
Du kan til enhver tid bede for mennesker du holder af og du kan sende dem healing, kærlighed og lys. Det virker og det vil gøre en forskel. Tro mig!

Dine bønner bliver altid hørt.
Du må have tillid samt tro på, at når du har bedt, så er dine bønner blevet hørt!
Universet, din skytsånd og dine guider samt åndelige hjælpere ER gået i gang med at manifestere dit ønske og finde en måde at hjælpe dig på.

Læs også >> Din skytsånd og åndelige vejleder.

Hvor lang tid går der?
Nogle ønsker skabes, tiltrækkes og realiseres meget hurtigt, mens det andre gange tager lidt længere tid.
Uanset om det sker her og nu eller senere så er det vigtigt, at du hver dag beder og holder fast i dit ønske. Vær stærk i troen og sig TAK for at det du ønsker, allerede er sket. Det vil forstærke bønnen med faktor 1000.

Din bøn i nutid.
Hver gang du beder, så se det ønskede resultat for dig.
Se det, føl det, oplev det som var det allerede blevet til virkelighed.
Hav så mange sanser med som overhovedet muligt, når du beder og visualiserer

Hør min lydfil >> Loven om tiltrækning. I den får du hjælp til at tiltrække og skabe netop det, du ønsker dig.

For at bønnen skal virke, er det meget vigtigt at det du ønsker er i overenstemmelse med din sjæl. Mark Twain skrev engang “You can´t pray a lie”.

Hvis du har bedt om at få svar på et spørgsmål så vid, at svaret kan komme til dig på mange forskellige måder. Vær også åben for at det kan komme til dig eller se ud på en helt anden måde, end hvad du havde forventet.

Manifestation i nutid.
Husk når du beder, at se dit ønske for dig og takke for at det du ønsker allerede er sket.
Mange begår den fejl, at de beder om at noget skal ske en gang i fremtiden, men den stærkeste bøn og det der virker er, at takke for at det allerede er sket. Så bliver det til en kraftfuld bøn og ikke bare et håb om at noget skal ske.

Jo flere der beder sammen, jo bedre.
Det, du fokuserer på, er det, du tiltrækker og styrer hen mod. (Det, du søger, søger også dig), men hvis flere beder på samme tid, vil der ske en synergi effekt. Energien, bønnen, ønsket bliver betydeligt stærkere og langt mere kraftfuldt. Hvis du beder sammen med en veninde, så er kraften 4 gange så stærk som hvis du beder din bøn alene. Er I 4 der beder sammen, er energien/kraften/styrken bag 16 gange så stærk.
20 mennesker der beder = 400
500 = 250.000

Så tilbage til spørgsmålet: Virker bøn? Ja, absolut. Bøn virker og jo flere der f. eks beder for fred og harmoni i verden – jo stærkere er bønnens kraft.

Læs også:
Link 1 >> Hvad er det præcist du ønsker dig? Hvad du ønsker skal du få.
Link 2 >> Sådan bliver dine ønsker til virkelighed.
Link 3 >> Hør podcast episode nr. 84 Tankernes betydning for dit liv.

27 kommentarer til “Virker bøn?”

 1. Kim

  Hej Jette.

  Jeg tænker på at bede for en anden på den her måde.

  Gud, hvis det er din vilje, så lad “indsæt navn her” blive helbredt for denne tilstand.

  Er det en acceptabel måde at bede på ?

  Jeg tror det er ret vigtigt at sige: “Gud, hvis det er din vilje” fordi det nogle gange kan være

  nødvendigt at gå igennem sygdom.

  mvh Kim

  1. Hej Kim
   Det er en meget fin måde at gøre det på.

   Du er altid velkommen til at bede for et andet menneske. Du kan bede for at det bedste sker og med det bedste udfald.
   Gode ønsker, tanker, bønner og visualiseringer er altid ok. Du kan sende de gode energier af sted og hvis modtageren, ønsker og er klar til at tage imod dem, vil det ske. ❤️

 2. Ingrid Pedersen

  Vil sige jeg er kristen og tror på Jesus og er frelst på den tro det er jeg så overbevist på og dermed har jeg del i det evige liv og ja jeg ber ofte og ber i Jesu Kristi navn. Vil sige når jeg ber ber jeg også som om det er sket og det er helt bibelsk at bede sådan. Jeg har set mennesker blive helbredt og set mange herlige bønnesvar. Mest af alt har GUD lagt en kærlighed i mit hjerte til Jesus og gjort at livet er værd at leve. Og snart kommer Jesus igen. Og jo man kan bede og man kan også bede til Jesus modstander altså djævelen for han svarer også. Han er klædt ud som lysets engel. Kan virke som om han vil det godt. GUD er kærlighed og Jesus er vejen sandheden og livet og når du har taget imod ham bliver du fri virkelig fri???

 3. Sandra

  Jeg beder om styrke og kram, og når jeg gør får jeg det (summen i min krop, og mine øjne løber i vand)…Jeg misbruger det ikke,fordi jeg føler mine hjælpere har travlt, men jeg ved at de er der….og jeg er så taknemmelig for deres energier …jeg føler mig heldig, og også overlevet brystkræft og stråling mm

  1. Sikke en fin kommentar Sandra. Det glæder mig at du har overlevet og at du har de åndelige hjælpere og deres energier med dig.

 4. Jeg har et svar til det der med at bede som om det allerede ER sket.
  Det er fordi du samarbejder med universet og universets energi responderer på din energi.

  Så hvis det er sorg og længsel eller mangelfølelse du sender ud, så vil du få mere af det.
  Hvis du beder som om det allerede ER sket, så har du lettere ved at have en glad og tryg og kærlig følelse sammen med det du ser for dig og sender ud.
  Lys tiltrækker lys – håber det kaster lidt lys over det.
  K. Regine
  og Ja – alting sker lige nu.

 5. Anja

  Min stærkeste oplevelse med bøn var på min fars dødsleje. Han havde kræft, og sygeplejersken havde nu givet ham så meget morfin at vi vidste at han ville dø den dag, så familien var samlet omkring ham. Ventetiden føltes som en evighed, og på et tidspunkt gik jeg ud på toilettet for at være alene. Jeg foldede mine hænder og bad inderligt til gud: “Han ligger bare der og venter på at dø – er du ikke sød at tage ham NU så vi alle kan få det her overstået?” Idet mine hænder slap hinanden, kaldte de andre inde fra hans seng: “Anja, kom – det sker nu!”
  Det kan selvfølgelig have været et tilfælde – sådan noget ved man aldrig – men stærkt var det. :-)

 6. Bodil

  En anden ting, jeg har funderet over med hensyn til bøn, er, om vi respekterer den frie vilje, hvis vi beder for andre og sender dem kærlighed, uden at vi har spurgt dem, om
  de vil modtage den.

  Jeg har hørt om en lille pige på 1/2 år som ikke kan spise, men får næring gennem
  blodet. Jeg kunne ikke glemme hende og ville sende hende kærlighed og bede
  for hende. Så var det, jeg blev i tvivl om det var ok.

  Heldigvis kom jeg i tanke om at bede om hjælp oppefra og svaret kom prompte i samme sekund, jeg havde spurgt:” Det er dét, vi gør hele tiden”.

  En vidunderlig lektie i at lære at følge mit hjerte og ikke mine tanker.

  Hjertelige hilsener
  fra Bodil.

  1. Vi må altid ønske samt bede for andres bedste. Det kan altid sætte en positiv proces i gang Dejligt du har hende i tankerne og gør dit til at se hende sund og rask.

 7. Bodil

  Tak for jeres ordvekslinger her om at bede som om noget er sket.
  Jeg har også været lidt i vildrede om dette, derfor hjalp det mig,
  at I delte jeres tanker.
  For mig giver det også mening at tænke på, at når vi alle er skabt af Gud, så
  er vi en del af Skaberen (Gud) og derfor også medskabere i
  vores menneskelige liv. Når vi beder i nuet som om noget er
  sket, så påtager vi os aktivt vores medskaber-identitet og dermed
  også medskaber-ansvar. Vi er en del af processen.

  Håber jeg fik det skrevet, så det er forståeligt.
  Kærlig hilsen fra Bodil

 8. Sigrun Brunes

  Jeg ønsker å bli med i din bønnegruppe

 9. hej Jette, jeg er også helt overbevist om bønnens kraft. Der er dog en ting, som jeg selv finder nærmest umulig at praktisere, når jeg be’r – og det er det med at man skal lade som om det ER sket – for det er det jo ikke, det er netop derfor man be’r. :-)
  Dit eget eksempel omkring det med TVet da du var barn viser da egentlig det samme: du bad jo ikke ved at sige: kære Gud, tak fordi jeg må se TV.

  Hvorfor siger man det der med at man skal lade som om det allerede er sket? altså, hvor har man det fra? Man kan da sagtens fylde hele sin krop og sjæl med glæde samtidig med at man be’r for at noget skal manifestere sig i fremtiden. Jeg ser ikke et split i det. Jeg selv føler mig underlig pseudo-agtig hvis jeg skal lade som om noget er sket, som rent faktisk ikke er sket.
  kærlig hilsen Thulla

  1. Hej Thulla

   Ja jeg synes også det er mærkeligt. For som:

   “Mark Twain skrev engang “You can´t pray a lie”” :-)

   Og man lyver jo hvis man siger at det er sket. Men jeg tror det er noget med at fantasere at det er sket og mærke hvordan man ville føle hvis det var sket. Så ville man jo takke for det. Og fantasere og forestille mig ting det er jeg go til ;-) Er du ikke også?

   KH
   Anne-Stine

   1. You can´t pray a lie skal ikke tolkes som at du ikke kan bede for noget der ikke er.
    Det der menes med den sætning er, at du ikke kan bede for noget der ikke er i overenstemmelse med din sjæl.

  2. Jeg kan godt forstå forvirringen.
   Da jeg var barn (vidste jeg jo ikke bedre) ;-)
   Du skal bede om at det allerede er, fordi der kun eksisterer nu´et. Dette nu er det eneste der eksisterer. Så hvis du beder om at noget skal ske ude i fremtiden, så beder du i / for noget der ikke er.
   Ja, jeg beklager – jeg kan her kort ikke beskrive det på anden måde. Det er er længere udredning og forklaring.
   En anden ting er, at hvis du håber og ønsker at noget skal ske engang, så skubber du det ud foran dig. Men hvis du takker for at det allerede er i dit liv, så er manifestet til stede i nu´et.

 10. Hehe ja første gang jeg virkelig bad for noget var da jeg var ca. 5 år gammel og jeg havde en kæreste i børnehaven: Neger-Peter – ja men dengang var det ikke ukorrekt at sige ;-)

  Han var blevet drillet af nogle børn fra kvarteret udenfor hegnet som råbte “nøøøhhhh I kærester!”. Han blev flov og sagde til mig at han ikke ville være kæreste med mig mere. Det blev jeg så frygtelig ked af…

  Om aftenen græd jeg og bad til Gud om at han ville være kærester med mig igen.

  Næste dag kom Peter som det første da han så mig, hen til mig og hviskede “Jeg gider godt det der alligevel…” Jeg havde jo glemt alt om alt sådan en tidlig morgen “hvaaaad?” sagde jeg. “Det der du ved” sagde Peter. Og så huskede jeg det og blev meget glad og siden da har jeg været helt sikker på at bøn virker…. Sødt ik :-)

  —–

  Men en anden historie omkring kræften og manifestation fra min verden, er en historie jeg stadig ikke helt fatter er sand…

  Jeg var på et tidspunkt i et parforhold der var rigtig skidt. Det var kommet så langt ud at jeg havde mistet selvværd og selvtillid. Men jeg turde ikke gå fra ham fordi jeg ikke vidste hvad der var på den anden side og yderligere sagde han nogen gange at han ville gøre noget drastisk hvis jeg gik fra ham, så jeg turde heller ikke. Jeg turde heller ikke fordi jeg havde ingen penge, ingen steder at tage hen og det hele var rigtig dumt.

  Jeg tænkte “hvis bare jeg pludselig fik en masse penge så kunne jeg gå fra ham, for så havde jeg noget sikkerhed og kunne starte mit nye liv”. “Tænk hvis det var sådan at der ville komme en og sige til mig at hvis bare jeg gik fra ham så ville jeg få en masse penge….” Og jeg begyndte at forestille mig at jeg pludselig fik mange penge og derfor kunne gå fra ham, og fantasien om alle de ting jeg skulle købe og gøre med mit nye liv og mange penge blev min lille fantasi-flugt fra en virkelig øv-hverdag.

  Til sidst skete det selvfølgelig at jeg fik angst og en meget dyb depression. Og jeg var på dette tidspunkt blevet så ligeglad med mit liv at jeg hellere “ikke ville være her”. Dette gjorde at jeg turde gå fra ham – og det gjorde jeg så. Uden penge – uden noget – uden at vide hvor jeg kom hen. Jeg skulle helt derud før jeg turde.

  Endelig havde jeg taget beslutningen.

  Og SÅ skete der noget jeg slet ikke havde kalkuleret med. Den lejlighed vi havde købt sammen var steget så meget mens alt dette havde stået på, at jeg pludselig efter salget stod med en halv million i hånden! BUM! Så fik jeg pludselig begge de ting jeg havde ønsket mig. Bare i den anden rækkefølge! :D Jeg skulle bare tage et aktivt skridt selv først! Og nu kunne jeg starte mit nye liv – præcist sådan som jeg havde ønsket mig.

  Nå det var bare det jeg ville sige, hej :)

 11. Lene

  Hej Jette :-) jeg har et lille alter , med en engel , en Jesus figur , nogle smukke krystaller og et stort stearinlys . Jeg beder næsten hver dag . Jeg beder om at der må blive sendt lys til alle som jeg har såret fysisk eller psykisk og til dem der har såret mig i dette liv og i ALLE tidligere liv , beder om at der bliver sendt kærlighed og tilgivelse rundt imellem os alle . Jeg mærker straks kærlighed komme til mig , som en varme i hjertet og tårerne presser på .
  Jeg beder om hjælp til at vise mig vejen ..den vej det er meningen jeg skal gå i dette liv .
  For ca8 år siden blev min søn mobbet voldsomt i skolen , jeg bad og bad hver dag .Det hjalp
  De 3 drenge der stod bag og som terroriserede hele klassen , blev flyttet til andre skoler eller klasser . Jeg talte senere med en clairvoyant , som fortalte at mine bønner VAR blevet hørt :-) til slut i mine bønner takker jeg for alt hvad jeg har lært ( også via div. udfordringer ) og alt hvad der er blevet mig givet , min mand , børn , venner osv . Knus herfra :-)

 12. Alicia Johansen

  Hej Jette ❤️ Jeg har et stort hvidt lys som jeg tænder og beder når mine børn venner og andre har brug for det . De får det straks bedre ,det virker altid healende når vi sender kærlig ud og bønnen når altid frem hurtigere end et brev . Tak for alt det du gør . Jeg var på dit uge-kursus på Stensbæk Holistiske Højskole. Mega mange knus til dig fra Alicia

 13. Ulla

  Jeg beder til, at den kræftsygdom jeg har fået konstateret ikke har bredt sig. Får besked i morgen. Har bedt og gør det hele tiden. Knus

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top