Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Der er langt fra tanke til handling

der er langt fra tanke til handlingDer er langt fra tanke til handling.

Der er langt fra tanke til handling og udvikling og forandringer tager tid.

Føler du, at det er blevet tid at skifte spor i dit liv?
Har du mål, drømme og ønsker for dit liv?

Det er godt hvis du brænder for noget, føler dig inspireret, får gode idéer og hvis din intuition giver dig klare beskeder om, hvilke valg du skal træffe og hvilken vej du skal gå.
Så langt så godt men …. og der er et stort men …
forandring, udvikling og det at tage nye skridt i livet, tager tid og sådan er det desværre.

Der er langt fra tanke til handling – og vær du glad for det. Forklaring følger …

Er du kørt sur i dit arbejde?
Lad os antage at du igennem længere tid har vidst at du ikke længere trives på din arbejdsplads.
Du føler ikke mere at det er det rette sted for dig, du kan ikke lide ledelsen, du får ikke de spændende opgaver, du bruger ikke dine evner og kompetencer optimalt eller du føler dig bare klar til at springe ud i noget helt nyt.

Du har måske igennem længere tid, haft en drøm om at blive selvstændig eller måske endda søge et job i en helt anden branche.

Læs også >> Drømmer du om at arbejde med mennesker?

Når først du har fået idéen om et muligt jobskifte, så kan du næsten ikke holde dit arbejde ud længere. Du har det måske skidt hver dag du går på arbejde.

Parforhold og andre områder.
Som et eksempel valgte jeg din arbejdssituation, men jeg kunne også have valgt dit parforhold, din boligsituation eller et andet vigtigt område af dit liv.

Måske befinder du dig i et parforhold hvor I er kørt fast og hvor du igennem længere tid har kunnet mærke, at gnisten, respekten og kærligheden mellem jer er forsvundet. Du har bare ikke fået gjort noget ved det, ligesom du heller ikke har gjort noget for at ændre på din jobsituation.

Der er langt fra tanke til handling.

Selvom du ved at der er områder du ønsker at forandre, så er det ikke ensbetydende med at du skal gøre det lige her og nu. Forandringer tager tid og det at tage nye skridt, tager også tid.

Du må ikke slå dig selv i hovedet, hvis du ikke lige handler første gang tanken dukker op. Der er nemlig langt fra tanke til handling og det er der en ganske særlig grund til.

Du skal være klar FØR du kan handle.
Du skal igennem et forløb hvor du skal modnes før du er klar til at tage det nye skridt.
Ligeså skal du styrkes mentalt og følelsesmæssigt, så du kan rumme de forandringer der vil følge som en konsekvens af dine valg, handlinger og beslutninger.

Lad mig give dig eksempel:
Du har besluttet dig for, at du vil dyrke dine egne økologiske gulerødder.
Først skal du få idéen og du skal naturligvis have lysten til det.
Så skal du rydde en plads i haven, fjerne ukrudt og gøre plads til gulerødderne.
Dernæst skal du ud og købe en pose frø.
Frøene skal sås (på det rette tidspunkt – og i den rette jord)
Du skal passe og pleje dem. Vande og blive ved med at fjerne ukrudt mellem dem.
Først efter en længere proces, er de klar til at blive høstet og spist.

Hele forløbet tager tid.
Hvor lang tid tager forløbet? Den tid processen/forandringen har brug for.
Med andre ord: Du får ikke tanken om at dyrke gulerødder den ene dag og  høster og spiser dem den næste.

Udvikling, forandring og fornyelse tager tid.
Før du kan tage et nyt skridt og før en egentlig forandring kan ske, er der forskellige faser og stadier du skal igennem og du skal virkelig være klar til at tage det nye skridt i dit liv, hvad enten det er et nyt arbejde, at gå ud af et parforhold, få barn, få en ny bolig, blive selvstændig, trække dig ud af arbejdsmarkedet eller for den sags skyld, at rydde op i samt renovere dit hjem.

Uanset om opgaven er stor eller lille, skal du både mentalt og følelsesmæssigt være klar, før du på det fysiske plan kan handle.

Fra tanke til handling. Der er 3 faser i forløbet.

Fase 1: Først får du tanken.
Tanken rumsterer i dit sind i lang tid. Du vender, drejer og analyser den og forsøger at forestille dig, hvilke forskellige udfald der kan ske, hvis og når du handler på den.

Denne analyserende og “jeg tænker over det” periode – må tage den tid som den tager.
Du ser på dig selv og de personer der er involveret, og du betragter dig selv i din nuværende situation og forsøger på bedste vis at forestille dig, hvordan den nye vil komme til at se ud.

Når den fase er slut kommer du automatisk over i fase 2: Følelserne.

Nu reagerer du følelsesmæssigt på alt det du ved. Alt det du har besluttet dig for og som du længe har gået og tænkt på.
Følelserne her kan være meget stærke og næsten vælte dig helt omkuld. Din lunte er kort, du er i rigtigt dårligt humør og du kan føle dig helt drænet for energi.

Hvis du f. eks har det skidt på din arbejdsplads eller i et parforhold, så kan det føles og opleves som, at alt bare er blevet værre. Grunden til at det er sådan er, at du ser dig selv og din situation med din nye bevidsthed. Du ser med nye øjne. Du ser klart og du kan tydeligt se alt hvad der er galt og hvad der skal forandres.

Nu nøjes du ikke længere bare med at tænke over situationen, nu bliver der også lagt følelser til tankerne og til alt det du står i. Dette er den værste periode/fase af forløbet, men også den må tage den tid som den gør og du kan trøste dig med, at den egentlige forandring nu snart er på vej. Du står faktisk på dørtærsklen til den.

Fase 3: Handling.
Jubi. Nu er du følelsesmæssigt og mentalt rustet til at tage det nye skridt.

Det kommer næsten som et lyn fra en klar himmel. Du vågner en morgen og siger til dig selv: Nu er det nok. Nu holder jeg det ikke ud længere. Nu skal der ske noget. Nu er jeg klar.

Det er en meget stærk følelse. Du kan mærke den dybt i dit indre. Du må og skal handle. Der er ingen vej tilbage.
Med den power i din bagage tager du nu skridtet. Beslutningen er truffet. Du handler. Du gør det, der skal gøres og du føler dig bare så klar. Du kan godt have sommerfugle i maven, du kan også være i tvivl og du kan være bekymret for resultatet eller konsekvenserne, men det får dig ikke til at vakle, for dybt i dit indre ved du, at det er det eneste rigtige at gøre.
Du er nødt til at være tro mod dig selv.

Nu er fundamentet lagt.
Kan du nu se hvorfor det har været så vigtigt, at du har givet dig tid til hele processen?
Det der er sket undervejs i processen er, at du har fået hele dig med og at du nu står på et stærkt og solidt fundament. Det fundament som du skal stå på, for at det skal kunne bære dig i alt det nye.

Uanset hvilke bump du nu måtte møde på din vej, så er du på alle planer godt rustet til at tackle dem. Du er klar.
Havde du derimod handlet første gang du fik tanken og bare var sprunget ud i det, ville der ikke have været noget fundament at stå på, du ville slet ikke have været klar eller moden og sandsynligheden for at du ville vælte, havde været meget stor.

Hvor lang tid tager processen?
Man kan desværre ikke sige noget om hvor lang tid en udvikling eller en proces tager.

Vi er alle forskellige, men ét er sikkert: Hvis du først har fået tanken, du har ønsket og lysten til forandring, så har du også potentialet og styrken til at skabe og gøre det. Bare du giver det hele tid til at forme og udvikle sig.

Forandringen sker når du er klar – ikke før.

Et lille skridt af gangen podcast

Et lille skridt af gangen.

Hør et interview med mig, hvor jeg fortæller hvorfor det er vigtigt at tage et lille skridt af gangen.

Et interview hvor vi kommer rundt om valg, beslutninger, drømme, clairvoyance og spiritualitet.

 

 

Klik her og hør interviewet >> Podcast Jette Harthimmer.

Vælg podcast nr. 116
Lydfilen varer knap 2 timer og er gratis.

Rigtig god lytning.

Lad processen tage den tid den tager.
Vær tålmodig med din indsats.

Læs også:
>>
Føler du, at du er gået i stå?
>> Hvad ønsker dit hjerte?

23 kommentarer til “Der er langt fra tanke til handling”

 1. Maja MÜHLENDORPH

  Dum-di-dej ? Jeg er klar til at handle, med fuld opbakning ? ENDELIG…. Fik et kanaliseret budskab for nogle uger siden (tænkte på et tal ). Jeg er piv stolt! OG klapper mig selv på skulderen! Det var IKKE nemt det jeg skulle igennem, men pyt! NU er jeg godt på vej til at handle med mod, og glæde… TAK

 2. Anine Nielsen

  Hej Jette. Tak for et godt indlæg. Anine

 3. Helle

  Det var en stor trøst at læse dette indlæg. Det er svært nok når man føler sig fanget i en fastlåst situation uden tilsyneladende løsninger – og så yderligere slår man sig selv i hovedet med at man jo bør handle, man bør gøre noget. Det forværrer bare tingene yderligere. Så tak for det – det lettede!

 4. Mette Andreasen

  Hej Jette.
  Tak for det positive indlæg. Jeg synes bare min proces har været uendelig lang, tunellen fortsætter bare ud i det uendelige. Og så har jeg bare svært ved at finde ud af, hvad det er for nogle kræfter, der er på spil i mit liv, og har svært ved at se, hvor det er jeg er kørt fast.
  Det med at have tålmodighed, kan jeg sagtens se rigtigheden af, men hvis processen skal gå i en eller anden retning, skal man vel vide, hvad det er man utilfreds med. Jeg oplever bare en generel utilfredshed, hvad kan der gøres i det tilfælde?

  1. Hanne

   Tak Jette for en rigtig god forklaring. Det giver så meget mening.

  2. Birte Rihanna

   Kære Jette tusind tak og ja det er ganske vist Jeg har selv lukket døren til mit ægteskab efter 44 år en hård rejse men det hele værd og med dejlig støtte fra dine lydfiler har det hjulpet mig meget samt dine små budskaber så stor tak for det

   PS har aldrig haft det bedere end i dag

   Stort tak

 5. Cicilia

  kære Jette.tak for al den visdom og kærlig omsorg til accept af ting tar tid.Jeg får et billede af det lille barn der må kravle før det kan gå og siden løbe glad af sted. Men før det må acceptere at ting er uden for rækkevidde og i øvelsen kommer det også til at fjerne sig fra den ønskede genstand hvilket skaber frustration og kaldes på hjælp fra omgivelserne.tænker at vi bærer frustrationen med os som drivkraft men også den følelse af succes når den ønskede ting nås.Tak for alt det du gør og deler Jette. kærlig hilsen Cicilia

  1. Tak Cicilia
   Ja, vi må krybe før vi kan gå, og selvom barnet vælter en masse gange i bestræbelserne på at lære at gå, så bliver det ved indtil det en dag lykkes.

 6. Henrik

  Ret fantastisk at læse og det er jo noget der giver stof til eftertanke , som en god ven sagde til mig ” en elefant kan man kun spise i små bidder eller kløjs man i det ” Med det en dyb tak og et håb om en tid fyldt af kærlighed og glæde . Henrik

  1. Også et udtryk jeg selv bruger på et af mine kurser.
   Tak for dine ønsker Henrik, og det samme til dig.

   1. Thine Zofia Ziggie Bal

    Jette jeg har igennem det sidste halve år, følt at jeg skal lære af dig.
    Jeg har nydt at lytte til dine podcast, men det er noget andet noget mere jeg skal.
    Jeg ved at jeg har nogle evner, men jeg har ingen ide om hvordan jeg folder dem ud.
    Holder du stadig kurser, eller endnu bedre kan jeg blive uddannet af dig?

    Tak for dig ❤️

    Kh. Thine.

    1. Hej Thine
     Tak for dine søde ord. Det glæder mig at du har fundet frem til mine podcast.
     Jeg har lagt alle mine kurser og foredrag ind i min webshop:
     http://harthimmer.dk/butik/ Der ligger blandt andet 3 clairvoyance kurser. ?
     Du kan lytte til samt arbejde med det hele derhjemme i dit helt eget tempo.
     Jeg holder pt en pause væk fra “scenen” men du kan få rigtigt meget ud af alt de lydfiler jeg har lagt i min webshop. Både personligt og spirituelt. ?

 7. Ninna Merrild

  Dette er et fantastisk givende indlæg. Tak Jette.
  Jeg har lige et spørgsmål.
  Hvis man efter at have gået i denne process, når til at man
  skal blive i det, fordi det ikke nytter at ‘give op’?
  Altså det bliver til tvivl om, hvorvidt det skal afsluttes eller fortsætte.
  Hvad gør man da?
  Kh Ninna

  1. Hej Ninna
   Dit spørgsmål er ikke let at komme med et svar på, fordi der kan være uendeligt mange faktorer der spiller ind.
   Min personlige holdning er dog den, at så længe mit valg eller beslutning føles rigtigt i mit hjerte og min intuition siger “go for it” – så bliver jeg ved, uanset hvad. Dette så selvom fornuften siger nej eller ikke tør.

 8. Birgit

  Tak for dette indlæg!
  Føler lettelse i hele min krop, efter at have læst det her. Jeg må bare vente på den rette impuls. Håber at jeg kan tilgives og tilgive mig selv for ikke have handlet endnu.

 9. Judith

  Kære Jette ,

  Endnu engang føler jeg , som om du taler direkte til mig ! Du er da en hel utrolig dejlig skabning !
  Jeg gennemgik en LANG process med mig selv , før jeg turde tage skridtet og blive skilt. Det er faktisk ikke mere end 3 mdr siden vi blev separeret og jeg føler mig SÅ lettet , fordi jeg fulgte mit hjerte. Vi har gudskelov kunne ordne tingene på en ordentlig måde og jeg tror, at jeg i sidste ende gjorde os selv en tjeneste . Det vidste/følte min ex bare ikke lige på det tidspunkt.
  Ting tager tid og nogle gange føles det som om man ikke kan finde en løsning på det problem man nu tumler med …

  Dine gode råd suger jeg altid til mig og lærer en hel del af dem !

  Tusind tusind tak !
  Knus Judith

 10. Ina Elaine

  Hej Jette!

  Det ramte så meget plet som det kan, alle de følelser du skriver om har jeg gennemgået og gennemgår, så det er en lettelse at vide at de tanker man går rundt med er OK.
  Jeg tror på det kan hjælpe mig til at komme videre.

  Kærlig hilsen
  Ina

 11. Maria

  Det er helt fantastisk billede du sætter op med gulerødderne der skal plantes som hjælper godt på vej med at forstå og blive bevidst om processen. For mig er det det allervigtigste at træne “opmærksomhedsmusklen”.

  Dit indlæg får i hvert fald mig til at stoppe og og vurdere om jeg egentlig er tålmodig nok med mig selv, og det må jeg ærligt sige nej til. Tror jeg skal slippe speederen lidt.

  Tak for et tankevækkende indlæg.

  1. Kør ind til siden, parker bilen og gå ind på en café og hyg dig med en kop kaffe og sæt dig med et godt blad eller en avis.
   Processen går ikke i stå af den grund. Nogle gange har tanker og følelser også godt af lige at lande, før man kører videre til det næste.
   Så tag med god samvittighed en velfortjent time out.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top