Formålet med dit liv

formaalet med dit livFormålet med dit liv. Hvilken vej skal du gå? Hvad skal du arbejde med? Hvad er dit kald?

Mon ikke alle på et eller andet tidspunkt, har stillet os selv de spørgsmål?

Før i tiden når jeg blev spurgt: Hvad er formålet med livet, så var mit standardsvar “At tjene menneskeheden”.

Fik jeg spørgsmålet under en clairvoyance session, stillede jeg ind på klienten for at se hvilke svar, billeder og informationer der kom til mig. Hvilke potentialer har klienten og hvad er hans/hendes livsmission?

Formålet med dit liv.
For at du kan finde ud af, hvad der er formålet med dit liv, skal du stille dig selv en række spørgsmål. Det er vigtigt at du besvarer dem ærligt.

Før jeg fortæller dig hvilke spørgsmål. det er du skal stille, skal du have i mente at vi mennesker har 6 basale behov, og det er derfor vigtigt at de også bliver tilgodeset, når du skal finde ud af, hvad der er formålet med dit liv.

Dine 6 basale behov

1. At du føler dig tryg.
2. Forandring og fornyelse.
3. Følelsen af at høre til.
4. Kærlighed og relationer.
5. At bidrage (at give).
6. Personlig og spirituel vækst

Disse basale behov, skal du helst have indfriet på alle områder i dit liv. I dit parforhold, i dit job, ja på alle områder og hele vejen rundt – både udenpå samt indeni. Føler du dig tryg på alle områder?

Du føler dig måske endda for tryg? Behov nr. 1 og 2 går faktisk imod hinanden. Du kan have skabt så meget tryghed på ét eller flere af områderne, at du faktisk keder dig.
Der skal også være fornyelse og forandring, hvilket sjovt nok giver os en form for utryghed, men kun indtil det nye bliver til en vane og noget du kender.

Prøv f.eks at gøre ting på en ny måde og giv dig selv lov til at begå fejl på vejen. Du behøver ikke at gøre tingene perfekt.

Føler du at du hører til? I din familie? På jobbet? Som menneske? På jorden?
Kærlighed og relationer. Jeg håber du har skabt masser af kærlighed i dit liv, et godt netværk og mange gode relationer. Et godt parforhold og et godt netværk med din familie, venner og kollegaer.

At bidrage. Den hurtigste måde at få det bedre på, er ved at give eller være noget for andre (vel og mærke, hvis det er i overenstemmelse med os selv. Der er ikke meget fidus i at være dørmåtte for andre mennesker.)

Vækst og udvikling. Personligt og spirituelt. Føler du at du vokser, udvikler dig og fornyer dig eller at dit liv er gået i stå?

Læs også >> Føler du, at du er gået i stå?

Formålet med dit liv – de vigtige spørgsmål.
Hvad brænder du for?
Hvad har du lyst til?
Hvad gør dig glad?
Hvad er du god til?
I hvilke situationer er du i et flow, hvor du glemmer tid, sted og rum?

Hvad er meningen med livet? >> Videnskab.dk

Hvis du ikke kan svare på disse spørgsmål, kan jeg anbefale dig at have en lille lommebog med dig (eller brug noter i din smartphone). Hver gang du befinder dig i en situation hvor du har det sjovt og/eller kan blive ved i timevis med det du gør nu, så skriver du det ned. Efter nogle måneder så har du en meget fin idé om, hvilken retning du skal gå for at dække alle dine behov og dermed også hvad du er kaldet til – formålet med dit liv.

Hvilke drømme og idéer bliver ved med at poppe op?
Det er ikke tilfældigt, hvis du igen og igen får den samme idé, inspiration eller hvis du føler, at du bliver trukket i en bestemt retning.

Har du en drøm? Hvis du sagtens kan se dig selv i drømmen, så betyder det at du både har muligheden, potentialet og evnerne til at skabe og manifestere drømmen … hvis den altså er vigtig nok for dig.

Har du f.eks igen og igen tænkt på at kvitte dit job, for at blive selvstændig, arbejde med mennesker eller måske at skrive en bog? Bliver du glad ved tanken? Får du sommerfugle i maven? Hvis ja, så er det et tegn til dig om, at her ligger der en nøgle til din vej – din mission – dit formål. Der er noget at “hente” der. Noget der kan gøre dig hel og glad.

Læs også >> Drømmer du om at arbejde med mennesker?

Hvem vil du være som person?
Hvilke mennesker beundrer du?
Hvilke kvaliteter og egenskaber har de mennesker som du ser op til? Skriv alle grundene ned på et stykke papir.

Ved du hvorfor du værdsætter og beundrer disse mennesker? Netop på grund af alt det du skrev om dem.
De kvaliteter du ser i dem – er præcis de samme kvaliteter der er i dig. De ligger der som frø i dig, og de mangler blot næring, fokus og tid før de kan blomstre og udvikle sig.
Du kan altså blive ligesom de mennesker du beundrer og du kan skabe en hverdag og et liv ligesom deres.
Hvis du vil, og hvis det er vigtigt for dig.

Læs også >> Hvad ønsker dit hjerte?

Skab sunde og gode relationer.
Sørg for at du bruger tid sammen med mennesker du beundrer. Mennesker der inspirerer dig. Mennesker der løfter dig og som du bliver “høj” og glad af at være sammen med.
Du har brug for mennesker der kan støtte dig og som kan motivere dig til at få det bedste frem i dig. Disse mennesker er guld værd for dig og de er meget mere givende at være sammen med, end mennesker der piller dig fra hinanden eller giver dig en følelse af mindreværd eller at du er en fiasko.

Vær en optimist.
Tro på dig selv. Folk der er optimistiske, har en succesrate på 85 % i forhold til mennesker der tvivler og er pessimistiske.

Vær modig. Folk der vinder livets spil og har succes, er ikke optaget af hvad andre synes, tænker, føler og mener. Det er mennesker der tør gå deres egne veje samt følge deres drømme.

Læs også >> Gør du hvad der passer dig? Et indlæg om at turde gå ud af flokken. Om at stole på sin indre stemme og gøre det, der føles rigtigt for dig.

Din familie, venner og omgangskreds har sikkert mange meninger om, hvem du er, hvad du bør gøre, hvad du burde gøre, hvad der er rigtigt og forkert. Men stol du trygt på din egen mavefølelse og din indre stemme. Det eneste du skal forholde dig til er: Hvad føler du er det rigtige?

Formålet med dit liv?
Ved du stadig ikke hvad formålet med dit liv er, så svar på dette spørgsmål: Hvad ville du ønske at det var?
Og nu mangler du så bare at handle på det: Go for it. Just do it.

Hør min lydfil >> Din livsmission.

,

2 Responses to Formålet med dit liv

  1. Madame 19.05.2010 på 20:13 #

    Det var meget inspirerende at læse, Jette! Tak …

  2. Helga Kvamme 19.05.2010 på 10:15 #

    Spør så får man svar! Takk Jette, den kom som bestillt. Ha en strålende uke. 😊

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.