Gratis slankebog

Slankebog

“Den ser ikke ud af meget, men den indeholder alt hvad du behøver at vide, for at tabe dig.”

Dette ville være teksten på bagsidecoveret på min slankebog, hvis jeg en dag skrev en.

Den ville bestå af 3 sætninger:
1. Spis mindre
2. Få mere motion
3. The end
Søger man på ordet “slankekur” får man 147.000 hits på Google, og der er sikkert lige så mange gode råd, forslag, bøger, kure og produkter at vælge mellem, så hvad gør man? Det der virker for din nabo, er jo ikke nødvendigvis den rette kur / metode for dig.
Lyt til dig selv
Jeg tror, at det er utroligt vigtigt at lytte til sin indre stemme, for der ligger alle svar.
Inderst inde ved vi alle hvad der skal til, og hvad der er det rigtige for os hver især.
Jeg spiser generelt meget sundt, men er på ingen måde fanatisk. At spise skal jo være en glæde og berigelse, og dukker der pludselig en trang til en kop kaffe, en bøf, et glas rødvin eller en chokoladebar op, så spiser jeg det altså – og nyder det.
Dog har jeg oplevet, at efterhånden som jeg igennem årene har gennemgået forskellige personlige og følelsesmæssige processer, fået ryddet op i den gamle bagage fra fortiden, så har  jeg i samme takt fået en bedre og renere kontakt til min egen spirituelle stemme, og med den, en sundere livsstil. Så generelt spiser jeg faktisk vegetarisk, økologisk, masser af fisk og rører sjældent sukker og alkohol. Ikke fordi jeg ikke “må” men simpelthen fordi jeg ikke har lyst.
Du kunne så let som ingenting lige nu skrive en liste med 10 punkter, over noget du kunne gøre for at tabe dig / leve sundere. Ligeså kunne du skrive en liste over hvornår det er at det plejer at gå galt for dig, og hvad du kunne gøre for at minimere dette.
Så er der selvfølgelig lige det med selvdisciplinen, men her er tricket at du finder noget der kan motivere dig.
Et ønske om at tabe sig / leve sundt, har i længden, slet ikke samme effekt som hvis man er motiveret til det. Hvad ville være en motivation for dig?
Et væddemål hvor du sætter 1000,- Kr på højkant?
At du kan passe en bestemt kjole til en forestående fest?
At du giver dig selv en særlig præmie for at fuldføre?
Hvis du virkelig ønsker en sundere hverdag, så kom op med masser af grunde for, hvorfor det er vigtigt for dig. Har du grunde nok, vil hvordan du skal realisere det, komme til dig og motivationen ligeså.
Kan du ikke komme med nok grunde, så er ønsket ikke vigtigt nok.

, , ,

One Response to Gratis slankebog

 1. Anonymous 03.07.2009 på 10:33 #

  Rigtig godt emne, du har valgt der Jette.

  -Og så lige min kæphest:-)

  En ting som jeg synes der bliver fokuseret alt for lidt på, i.f.t. det med at tabe sig, er at man næsten kun ser på vægten. Når man endelig finder gejsten til at spise sundere, og virkelig har mod på det, så vær opmærksom på alle de fantastiske effekter ud over vægttabet der kommer. Først skal man nok lige over "tømmermændende", da hjernen ikke længere får den mængde sukker/fedt som den plejer, d.v.s. man får ikke så mange velværestoffer, og derfor kan man blive nedtrykt den første uges tid. Men prøv at læg mærke til hvor meget energi du har , hvad med humørsvingninger, dit humør generelt, hvordan din koncentrationsevne er, hvordan din planlægningsevne er(også noget med om du overholder aftaler), hvor godt sover du om natten, din fornemmelse af hvad du har brug for at spise, om du i højere grad kun spiser de mængder du har brug for – og meget mere. Når ens hjernekemi bliver mere afbalanceret efter man spiser sundt og dyrker motion, så bliver man også i højere grad i stand til at fornemme de små følelser, eks. den glæde når man dyrker motion, når arbejder i haven, har en hyggelig samtale o.s.v.

  Med venlig hilsen
  Dorthe Thorhauge.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.