Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Beskyttelse mod ånder og spøgelser

Beskyttelse mod ånder og spøgelser.

beskyttelse mod aander og spoegelserKan man få ånder væk? Hvordan kan man mærke ånder? Symptomer på ånder i huset?
Spørgsmålene er mange og jeg kontaktede mediet Marion Dampier-Jeans, som du måske har set i tv-serienÅnderne vender tilbage, for at spørge om hun ville lave en enkel guide eller anvisning til hvordan du kan beskytte dig mod åndelig aktivitet, spøgelser, ånder eller ydre påvirkninger af energier.

Beskyttelse mod ånder og spøgelser – hvordan gør du?
Årsagen til dette ønske er, at efter serien kørte over skærmen så er der rigtigt mange der føler at der “er noget” i deres hus eller lejlighed. De føler sig utrygge og de vil gerne have en måde at beskytte sig på.

Flere har skrevet til mig og spurgt om ikke jeg kunne fortælle dem hvordan de skal beskytte sig. Jeg er ikke selv så glad for ordet beskyttelse, da de fleste forbinder dette ord med noget negativt. Forstået på den måde, at hvis jeg behøver at beskytte mig, så siger jeg jo inddirekte, at der er noget derude eller omkring mig som jeg må beskytte mig mod, altså noget ondt og det er jeg absolut ikke enig i at der er.

Læs  også >> Er det nødvendigt at lukke ned for den åndelige verden?

Er du også sensitiv?
I mit fag som clairvoyant og når jeg underviser i personlig og spirituel udvikling, møder jeg tilgengæld rigtigt mange mennesker der føler sig plaget af, at de er meget åbne, sensitive og følsomme overfor andre menneskers humør og energi. Altså ikke nødvendigvis spøgelser, ånder, besatte huse og den slags som tv serien fokuserer på.

Sensitive mennesker, kan i samme øjeblik de kommer ind i et værelse mærke hvordan stemningen og energien er. Når de befinder sig i det offentlige rum kan de næsten blive helt drænet af de mange påvirkninger som de opfanger. Er de sammen med venner, arbejdskollegaer eller familien mærker de på egen krop hvordan de har det følelsesmæssigt og psykisk. Dette kan i længden være meget belastende og opslidende, og jeg ser at de begynder at trække sig tilbage fra det sociale liv og bliver mere og mere isolerede, simpelthen fordi de ikke orker at være sammen med andre mennesker, fordi det simpelthen er for hårdt for deres system.

De kan med fordel benytte sig af Marions enkle øvelse til at lukke af for “uønskede energier”.

Tag testen >> Er du særligt sensitiv?

Beskyttelse mod ånder og spøgelser.

Teksten er skrevet af Marion Dampier-Jeans

Sæt dig et stille sted hvor du ikke bliver forstyrret. Ingen mobil telefon, tv eller musik. Bare stilhed.
Lad dine tanker gå mod en fredfyldt følelse af stilhed og lys.
Træk vejret stille og roligt, og føl at alt er godt og trygt.
Begynd at mærke et gyldent lys eller et hvidt lys over dit hoved. Føl at du står i et brusebad, men hvor det ikke er vand der kommer ud af bruseren men lys. .
Lad lyset rende ned over dit hoved, både foran og bagpå, ned over skuldrene, armene og helt ud til og gennem fingerspidserne. Se lyset strømme gennem og ud af dine fingerspidser.
Lad nu lyset strømme ned af halsen, brystet, ned af maven og underlivet. Bag hovedet, ned af rygraden, lad lyset strømme ned over ryggen og helt ned til numsen, ned af benene hele vejen ned til anklerne og hælene …
Så fra underlivet og ned foran og ned til knæene og videre til tæerne hvor du skyder lyset ud igennem tæerne. Det gyldne lys eller det hvide lys.
Du bader simpelthen i lyset – fordi lyset tiltrækker lyset ….
Med denne øvelse holder du “mørket” på afstand. Du bader i og tiltrækker det positive.

Dette er en øvelse Marion selv benytter før og efter hver eneste af hendes demonstrationer, samt hver gang hun samarbejder med den åndelige verden.

Relevante links:
1. Marion Dampier-Jeans på Facebook.

2. Hør 3 spændende interviews med Marion, hvori hun fortæller om sit samarbejde med den åndelige verden.
Podcast episode nr. 36 >> Marion Dampier-Jeans interview # 1
Podcast episode nr. 37 >> Marion Dampier-Jeans Interview # 2
Podcast episode nr. 70 >> Marion Dampier-Jeans interview # 3

3. Sådan renser du dit hus for ånder og spøgelser.

4.  At lukke ned for den åndelige verden.
5. Mediet Marzcia Techau kommer med gode råd til hvordan du kan beskytte dig.
6. Børn ser spøgelser.
7. Foredragspakken. Hør 8 spirituelle foredrag.

28 kommentarer til “Beskyttelse mod ånder og spøgelser”

 1. Thorben Kirknæs

  For et års tid siden, da jeg ikke havde sovet i omkring 5 døgn og det blev nat, begyndte mine øjne at lyse. Mine øjne lyste billeder op på mine vægge. Tusinder af billeder af kunstværker tegneserier osv. osv. Det var lige til, at holde ud indtil den 5 nat. Der stod jeg og lavede qigong øvelser, for, at gøre mig selv rolig i håbet om, at kunne falde i søvn. Så på væggen stod en eller anden ånd og viste mig nogle qigong øvelser. Blev vred over han ikke ville lade mig være. Lavede kors og stod der i min stue og var nok lidt voldelig i mit udtryk. Det kunne denne ånd åbentbart ikke lide. På det tidspunkt besluttede jeg, at ville forlade min lejlighed. I min lejlighed var der i ca. 15 sek. en fysisk mur af træ. Bankede på denne mur som jeg ikke kunne bryde. Da den gik væk, flygtede jeg op til en ven og overnattede der.

 2. Johann Bernard

  Hej Jette
  Jeg bor et sted, jeg har boet i ca 2 år, jeg har altid troet på det åndelige og haft detgodt med det, det sted jeg bor nu, har jeg dels haft besøg af afdøde slægtninge og afdøde husdyr som har fyldt en stor del af mit liv, grunden til at jeg ved, at jeg har haft besøg af dels afdøde slægtninge og afdøde dyr, er fordi jeg enten får en klar fornemmelse af at de er hos mig, blive kold på dele af kroppen, hører fodtrin, høre nogen tale til mig, nærmest som en hvisken, hører dyrelyde, iform af miaven, gøen, eller høre lyden af en kat der hopper op/ned fra hvad der svare til en vindueskarm, hører hundepoter på træ gulvet, altså neglene fra hunden der løber/går på trægulvet, alt i alt meget specifikke lyde som er let genkendelige.
  Jeg dyrker ikke det åndelige, men tager lydene som en hilsen fra de afdøde, dog vil jeg ærligt sige at jeg savner dem meget og pågrund af den måde som de blev taget fra mig, føler jeg tit sorg over tabet og kan godt blive ked af det.
  Jeg har en stor kærlighed til de afdøde slægtninge og dyr, som jeg aldrig vil glemme.
  Jeg har dog en ting jeg er meget i tvivl over, fordi jeg har læst at hvis man bærer på en stor sorg og ikke kan give slip på de afdøde, så kan man være årsag til at holde dem fanget, fordi sorgen over tabet er så stor og fordi man nægter at give slip på den afdøde ved at dyrke dem, ved at prøve på at tvinge dem til at give lyd fra sig.
  Jeg ved ikke om det er rigtigt, men spørg fordi jeg er bange for, at jeg fastholder afdøde, så de ikke kan få fred og ro.
  Gør jeg noget galt, for jeg bære deres minde i hjertet og længes efter dem, jeg savner dem og sørger over tabet af dem.
  Når jeg hører fra dem, iform af lyde, gør det mig glad, for så ved jeg at de besøger mig, men er det galt, det jeg gør og kan jeg uden at vide det, fastholde de afdøde, uden at vide af det ?

  1. Hej Johann
   Det er så smukt når du skriver at du bærer deres minde i dit hjerte og at du glædes over deres besøg.
   Nej, du fastholder ikke de afdøde fordi du elsker og savner dem.
   Sjælen kan rejse hvortil den vil og den afdøde kan derfor rejse mellem det fysiske plan og det åndelige plan som den vil. Du fornemmer nok selv, at de afdøde ikke er hos dig hele tiden. De kommer derimod “forbi” når det passer dem og ind i det de gør og beskæftiger sig med i den åndelige verden.
   Du skriver at du bærer på en stor sorg, hvilket er meget naturligt. Din sorg må tage den tid den skal. Du skal vænne dig til en hverdag og et liv uden dem du savner. Det skal hen over tid nok finde sit leje og du vil stille og roligt atter finde dit fodfæste. I takt med at sorgen mindskes vil du også opleve at hyppigheden af deres besøg mindskes. Du mister dog aldrig kontakten til dem, da I er forbundet hjerte til hjerte / sjæl til sjæl.
   Vær du kun glad for at du så klart og tydeligt kan mærke den åndelige verden. ?

   1. Johann Bernard

    Jeg har bare et inderligt ønske, som fylder meget hos mig, fordi jeg kan godt fornemme, når mine afdøde familie medlemmer er på besøg, jeg ville bare så inderligt ønske mig, at jeg kunne se dem og have en kontakt med dem, meget gerne hvor jeg kunne tale med dem, for jeg har mange ting som jeg gerne vil dele med dem og spørgsmål som jeg mangler svar på.
    Uheldigvis er jeg meget syg, jeg får stærk medicin og selvom videnskabe siger noget andet, som jeg selv også prøver at bilde mig ind, det er at jeg skulle have lang tid at leve i, så ved jeg og jeg kan føle inderst inde, at så lang tid som videnskaben siger, har jeg heller ikke igen, jeg er midt i 40`erne, men ligegyldigt hvad jeg gør, så ved jeg inderst inde, at jeg ca har 5 år tilbage, fordi det går ned af bakke med helbredet hver dag, selvom jeg vil kæmpe til det sidste, for at leve.
    Derfor ville jeg sådan ønske at jeg kunne spørge mine afdøde familie medlemmer om de ting som jeg ikke nåede at spørge om, dengang da de var i live, ligeledes har jeg et brud med et familiemedlem hvor jeg har brug for, at få sagt ordentligt farvel til vedkommende og samtidig give vedkommende en undskyldning, fordi det går mig meget på, at jeg ikke nåede at få sagt undskyld og finde forsoningen med vedkommende inden personen døde, det gjorde også at min verden brød sammen og at jeg har svært ved at tilgive mig selv, jeg ser daglig på et Billed af vedkommende og siger undskyld, jeg vil aldrig glemme dig.

    Jeg har mange gange haft fornemmelser for ting der sker, hvor det harpister sig at min fornemmelse var korrekt, ligeledes har jeg drømt en del gange at det snart var min tur til at dø, der vil jeg sige at mine drømme omkring varsler plejer også at holde stik, så derfor prøver jeg at undgå konflikter og lever i nuet, hvor jeg prøver at få mest muligt ud af min dagligdag, selvom det ikke altid er nemt og indrømmet, så kan jeg have dage hvor jeg er ked af det og hvor sorgen, konflikterne, vreden og hvor man opgiver det hele, står på dagens program, selvom jeg helst havde undværet dette, jeg vil helst være glad, men for at være ærlig, så bærer jeg sorgen i mit hjerte og nogen gange, kan sorgen og den dårlige behandling fra omverdenen få mig til at blive så ked af det, at det gør ondt i brystet, men udadtil bærer jeg er maske, hvor jeg smiler og er glad, selvom jeg græder indvendigt.

    Jeg vil gerne vide om du kan give mig nogle gode råd omkring at jeg gerne vil kunne blive istand til at se og tale med mine afdøde familiemedlem, da det vil betyde meget for mig at kunne komme til at gøre dette.
    Ved du om det er muligt, at spørge ind til omkring hvor længe jeg har tilbage, da det vil betyde meget, så jeg havde en slags rettesnor at gå efter.

 3. Karin

  Hej jeg hedder Karin og er 12 år gammel. Jeg har altid haft en angst for mørke og for at være alene… jeg har altid haft angst for at være alene på mit værelse det er noget af det der virkelig kan gøre mig nervøs…. her i nat vågnede jeg med at min hund bare begynder at pive og er virkelig bange han går så ud af mit værelse og piver… jeg bliver virkelig virkelig bange!… og her den anden dag havde jeg lagt min trøje på min stol fordi jeg skulle have den på næste dag… når jeg vågner ligger der Ingen trøje og ingen fra min familie har taget den… Ogs når jeg skal sove føler jeg der er en der står og kigger på mig det er virkelig virkelig ubehaligt…. jeg vil virkelig gerne vide hvad det er om det er ånder eller om det bare er mig der er blevet skør….

  1. Hej Karin
   Jeg kan godt forstå at du synes at det er ubehageligt. Jeg håber der er en af læserne her, der kan hjælpe dig et skridt videre. Jeg arbejder godt nok som clairvoyant, men ikke med afdøde kontakt / husrensning og lign. Her skal du søge råd og vejledning hos et medie. Prøv at søge lidt på nettet for at se om ikke du kan finde frem til et medie, som kan give dig et godt råd gratis. Det er da værd at sende dem en mail, forklare din situation og se om ikke de kan hjælpe dig lidt på vej, så du ikke fremover behøver at være så bange og igen kan sove godt om natten.

 4. ANON L

  Hej Jette.
  Jeg kan se mennesker om natten og høre gråd, fodtrin eller mærke ting men kun efter mørkets frembrud, jeg har altid haft det, i går så jeg en mand der stod på mit værelse, kunne ikke se hans ansigt, han var dækket til i sorte klæder og kunne fornemme der var noget i vore hus 3 gange og manden han var i min have og gik rundt om min bil, jeg har set mennesker men også umenneskelige ting med fx klør, vinger eller horn(hvad er de umenneskelige ting som jeg ser?) jeg vil godt vide mere omkring det, jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal forholde mig til det, jeg for en vis ubehag hver gang det sker, nogen gang kan jeg mærke det er noget godsindet som ikke vil gøre mig noget men andre gange kan jeg mærke at det er ondsindet og der for jeg det meget ubehageligt og min puls stiger helt vildt, jeg har haft det siden jeg gik i 4 klasse,
  Jeg vil godt vide om jeg bare skal ignorere det som jeg altid har gjort eller kan jeg gøre noget for at få det væk for jeg syntes det er virkelig ubehageligt, men samtidig vil jeg også godt blive klogere på hvad det er jeg ser og føler.
  i sær når det omhandler de umenneskelige skikkelser jeg ser til tider?
  mvh. AL

  1. Hej AL
   Da jeg personligt ikke arbejder med afdødekontakt og lign., vil jeg anbefale dig, på nettet, at finde frem til en clairvoyant / et medie der har dette som kompetenceområde.
   Du kan evt. søge info og hjælp på Clairvoyantforeningens hjemmeside: http://www.clairvoyantforeningen.dk

 5. Sofie

  Hej kan dyr gå igen, jeg har fået af vide jeg har særlige evner, min kat døde i sommerferien, og vi havde et stærkt bånd, hun var meget syg og skulle aflives, lang tid inden hun døde havde vi ikke kunne finde hendes klokke til hendes halsbånd, det dukkede lige pludselig op igår, jeg sad på gulvet og følte hun var der, som om jeg nussede hende som jeg plejede. Kan du hjælpe mig?

 6. jesika

  og hvordan kan jeg se om jeg kan høre ånder:)

 7. jesika

  hej jette harthimmer jeg kan høre ting om natten og jeg bliver rigtig bange jeg bor på en døgninstitution der hedder stjernehusene Limfjorden der ligger i Mou og jeg har efter hånden vækket mange af de voksne der sover der om natten men de kan jo ikke gøre noget men det er sådan at jeg høre at der er nogen i køkkenet men jeg kan ikke se nogen men jeg kan ikke se ånder men jeg kan høre dem det er jeg ihvert fald sikker på og jeg føler hele tiden at der er nogen der kigger på mig når jeg er alene det er meget uhyggeligt men jeg håber du kan hjælpe mig med det eller give mig et svar på det :)

 8. Jesper

  Håber jeg kan få nogen svar her for det noget jeg oplevet igennem hele mit liv men her på sidste har jeg været mere opmærksom på det, men jeg oplever at folk der såre mig og gør mig ked af det bliver udsat for et eller andet uheld i større eller mindre grad, jeg føler at jeg er et godt menneske og jeg hjælper mange hvis de har det dårligt men nogen gange bliver jeg svigte og det gør mig ked af det og så inden der er gået kort tid (1 uges tid) sker der noget dårligt mod den person der har gjort mig ked af det, jeg vil selvfølgelig ikke have at der sker noget dårlig for dem men det sker når de gør mig ked af det, håber jeg kan få nogen svar her.

  1. Hej Jesper
   Du lyder som en mand med et åbent hjerte og et rent sind.
   Jeg kan godt forstå at du har undret dig, men du må ikke lægge deres uheld på dine skuldre. Du har jo ikke ønsket dem ondt, og den magt har du heller ikke.

   De er måske selv inde i stime at dårlige energier og lader det gå ud over alle omkring dem.
   Negativitet avler negativitet, og lige tiltrækker lige.
   At de kommer ud for et uheld, kan for dem sagtens være et “wake up call” til at det nu er på tide at komme ind i en mere positiv energi.
   Dermed bliver uheldet med tiden vendt til noget positivt, da de atter vender tilbage til en mere positiv tilstand og bevidsthed.

  2. Lotte

   Kære Jesper, dit indslag er gammelt men jeg håber alligevel du får mit svar. Jeg havde i mange år den samme udfordring. Vi lavede sjov med det fordi vi troede det bare var vanvittige tilfældigheder. Da jeg var midt i 20’erne begyndte jeg at “bruge” clairvoyante (nogen meget dygtige, andre ikke… der er nemlig stor forskel) og det viste sig at jeg havde haft en klæbeånd hos mig i al den tid (arvet fra min bedstemor siden hun døde da jeg var 7 år). Og der bar ingen tvivl om at det var sandt. Denne klæbeånd så mig som en slags datter og beskyttede mig meget kraftigt. Når nogen sårede mig, tog hun det ilde op. Efter at have hende fjernet blev jeg en hel anden person og mit liv blev meget bedre. Bliv ved med at lede efter en clairvoyant der er istand til at se og fjerne denne klæbeånd. Nogen clairvoyante tror ikke på at klæbeånder eller mener at de er yderst sjældne – det er fordi de sanser energien på en anden måde og derfor ikke ser klæbeånderne rigtigt. Lidt ligesom når læger tror man ikke fejler noget hvis ikke ens symptomer giver mening for dem. Men det du beskriver kan rent faktisk forekomme selvom det sikkert er sjældent! Held og lykke!

   1. Lotte

    Og ja… Beklager tastefejlene. Håber det giver mening alligevel :)

 9. Anette

  Jeg vil gerne vide hvor der på Sjælland i nærheden af Helsingør findes et sted hvor man kan være sammen med andre og hvor man kan få nogle tips om hvordan jeg kan få klarsyn og klarføling .. Jeg kan komunikere med de afdøde ved At skrive sammen med dem men jeg mangler stadig en del … Håber at der er nogen der ude som ved hvornår der er clayiance så må i meget gerne maile til mig da jeg gerne vil have undervisning i det hilsen. Anette

 10. Winnie Vedel Søndergaard

  Kære Claus..

  Tak for dit indlæg til denne blog!

  Om lyset nødvendigvis skal komme ovenfra ? Altså det er jo en spørgsmål der kræver et svar med modifikationer.. Rent atmosfærisk og tyngdekraftsmæssigt er vender vi jo sådan at Jord er nedad og himmel (og alt det andet bagved længere ude) er opad.. Fysiologisk er vi bygge til at have det bedst med benene nedad og hovedet opad.. så det vil også være sådan at lyset rent fysisk – men også symbolsk kommer fra oven.. men “lyset” kan jo også komme fra vores eget indre.. Således har jeg ladet mig fortælle at mennesker der kan kommunikere med afdøde – lyser op på en bestemt måde – set fra den anden side af.

  Nå – det kan ellers blive en længere udredning det her – så jeg tænker at jeg vil svare – at du helt selv bestemmer hvor dit lys skal komme fra :)

  Det er da nogle gode øvelser du gør dig!

  Jeg kunne godt tænke mig at udfordre din øvelse med endnu en øvelse – nemlig at spørge dig selv /ind til dig selv.. “hører den smerte til mig?” Hvis nej – behøver jeg så at have den? Måske skulle du kigge lidt på din menneskelige historie – din rygsæk – hvad er du blevet mødt med på din vej? har du skullet mærke stemninger for at navigere i trygt/utrygt miljø? Har jeg skulle tage ansvar for andres sindsstemninger? Ofte ligger der en barneindlæring omkring at skulle tage ansvar for stemningen hos fader/moder/familien – forstået på den måde – at børn “soner” hele tiden hvis ikke en voksen tager ansvaret på dem selv og ansvaret fra barnet. Børn er utrolig dygtige til non-verbal kommunikation og lærer meget tidligt at aflæse kropssprog hos primær personer m.fl. Således dannes der ret ofte fundament for at prøve at forløse den energi der omgiver dem – fordi deres krop og sjæl opponerer mod det usagte og anspændte – børn ønsker harmoni. Harmoni med samvær, det sagte, og med energien der omgiver dem..

  Således vokser vi ofte op med denne “sansning” af energier – og har måske heller ikke lært at sætte grænser / sige til og fra / og mærke efter i vores egen krop – om det “hører” til os at løse.

  Hvis du tager et kig på din historie – og arbejder den bevidst op i et perspektiv – så vil du måske have nemmere ved at lukke ned for om smerten/glæden der tilhører andre er noget du skal gå i.. Der er jo også det at have i mente – at rent etisk – skal man ikke gå ind i noget som man ikke er blevet bedt om..

  Måske er der også noget om det sidste jeg vil skrive.. Måske sker der også en spejling af dig selv i alt det her.. måske møder du en “opridsning” af temaer i dit liv til dato – muligvis fordi du er ved at give slip på gamle overbevisninger som ikke længere er rigtige for dig – således kan spejlingen være at det du mærker er en følelse som du kender – men ikke længere er aktuel for dig? Og er det sådan for dig – at du på den ene side øver dig meget i at lukke ned for andres energier – men alligevel føler du skylder noget hvis ikke du forsøger at lindre smerten? Måske skal du tænke på hvem der har vist dig denne overbevisning? Jeg tror nemlig meget på at du har fat i det helt rigtige – når du skriver at du bedre kan “lukke” af når du er i balance med dig selv .. Det er min overbevisning at selvom man er både clairvoyant, særligt sensitiv osv. – så er det helt og holdent mit valg om jeg ønsker at gå i energien eller ej.. Og hvis jeg mærker fysiske symptomer – så stopper jeg op og mærker efter om det hører til mig eller ej – Jeg ved godt, hvis det hører til mig – jeg kan nemlig bare spørge mig selv, hvad jeg har foretaget mig.. om jeg har haft for travlt – eller ikke har lyttet til mine signaler – eller ikke har fået sagt til og fra.. Jeg kender godt svaret på forhånd.. Jeg kan mærke det i kroppen..

  Så kære Claus.. bliv ved med at øve dig i at lukke af.. det skal nok lykkes for dig – og jeg tror, det gør det, når du har fået øje på mønstret du “slæber” rundt på..

  kh

  Winnie

 11. Claus

  til winnie

  til jesper og winnie og andre sensitive

  Hvis solen skinner kan man tage solbriller på, så er det ikke så hårdt
  mod øjnene, men solen holder ikke op med at skinne af den grund og hvis
  man render rundt nøgen bliver man stadig skoldet.

  Når jeg arbejder bevidst med min energi f.eks. igennem vejrtræknings øvelser
  eller visualiseringer som den med lyset der kommer for oven, oplever jeg at
  jeg kommer i dyber kontakt med de energier der kan være svære at få øje på
  i dagligdagens hektiske liv. Men de forskellige øvelser oplever jeg som at
  tage solbriller af solbriller på – øvelserne ændre ikke på hvad der sker
  energetisk omkring mig, de flytter mit fokus et stykke tid.

  Et konkret eksempel – jeg er på vej til et møde i en gruppe hvor jeg ved at
  der er specielt en der har det enormt dårligt. Hvis jeg går ind i det rum
  med en god kontakt til mine energi legemer oplever jeg det meget klart, måske
  endda i så høj grad at der opstår en spontan viden om hvorfor denne person
  har det skidt. Det er måske ikke altid lige rart og praktisk at kunne mærke
  andre så intimt, og så er det jo fristende at lukke ned. Det jeg oplever der
  sker når jeg lukker ned med forskellige lukke ned øvelser er at jeg ikke har
  den samme intense oplevelse af energien – og der er jo formålet ikk? Desværre
  er min oplevelse at når jeg lukker ned opstår der en bevidsthedsmæssig gæld.
  Der sker nemlig det for mig at jeg får kvalme og føler mig utilpas. Det tog
  mig et stykke tid at regne ud hvad det var der skete i mig. Jeg konsulterede
  forskellige clairvoyante og healere og fik forklaret at det var fordi affalds
  stofferne ikke kunne forlade min krop når jeg lukkede ned. Den forklaring købte
  jeg for et stykke tid, men det lavede ikke om på at jeg blev skidt. En dag
  besluttede jeg mig for at konfrontere den skidthed jeg følte og jeg oplevede
  at den smerte ( som var en andens ) sad i min krop som en slags sammenhobet
  og ufordøjet energi. Da jeg begyndte at meditere på den blev den forløst. Min
  konklusion på det var, at ja jeg kan godt lukke ned, men energien er ligeglad,
  den er der indtil jeg vælger at opleve den bevidst. Når det nu er sådan for
  mig hvorfor så ikke bare tage de ubehagelige situation som de er og få fordøjet
  de smerter jeg oplever hos andre der hvor det sker?

  Nu har jeg efterhånden mødt mange der siger de kan lukke ned, og lige så mange
  der siger de ikke kan, og det er jo interessant. Måske er vi skruet forskelligt
  sammen? Måske er det mig der ikke er god nok til at lukke ned, eller måske har
  dem der lukker ned ikke kigget grundigt nok på hvad det egentlig er der sker
  når de lukker ned. Jeg syntes det kunne være spændende at undersøge det nærmere,
  for jeg oplever at der er et problem, og jeg har også mange henvendelser fra
  mennesker der oplever deres sensivitet som et problem, istedet for en glæde.

  Jeg kan have en formodning om at dem der siger de kan lukke ned måske har
  stærkere energilegemer eller på en eller anden måde er dygtigere til at
  vende tilbage til deres egen frekvens!? Min egen oplevelse er at når jeg
  drikker en masse vand og ellers er i god form og følesesmæssig balance så
  oplever jeg ikke problemet så stort, hvilket kunne pege i retning af at det
  er der problemet ligger.

  Jeg har brugt og bruger følgende øvelse når jeg skal tilbage til mig selv.
  Nogen gange gør jeg det efter en episode hvor jeg føler jeg er blevet ramt,
  andre gange gør jeg det mens det står på. I mødet med andre mennesker er der
  jo tit pauser hvor jeg godt kan give mig hen til at føle uden at det påvirker
  nærværet.

  Øvelsen
  Når en ubehagelig sensation opstår har jeg lært mig at det er ligegyldigt hvor
  den kommer fra. Den opstår i min krop og derfor er jeg den eneste der kan
  gøre noget ved det. Jeg lokalisere placeringen af den fysiske fornemmelse i kroppen
  og starter der hvor den er mest intens. Nogen gange kan det være et lille
  område – f.eks. en kugle i maven, en spænden i brystet, andre gange kan det
  være en fornemmelse af rysten, eller kvalme. Når jeg har lokaliseret følelsen
  acceptere jeg at den er i mig nu og føler den. Hvis der dukker tanker eller
  billeder op vender jeg hele tiden tilbage til følelsen i kroppen. Ganske ofte
  sker det at den slipper ret hurtigt og så er jeg på benene igen, men hvis den
  er meget insisterende går jeg tættere på. Mentalt dykker jeg ned i den og ser
  den inden fra. Som regel dukker der former op, og når der gør kigger jeg på
  og spørger, hvordan kan det være at sådan en lille ting kan være så ubehagelig.
  Jeg får aldrig et svar, så jeg går tættere på og tættere på og tættere på.
  Det er lidt ligesom at kigge i et mikroskob. Nu springer jeg lige! “Det er stilheden
  der giver musikken form – citat af en jeg ikke kender” – Det er også stilheden
  der giver smerten form, så mens jeg laver denne øvelse har jeg hele tiden et
  øje på smerten og et øje på den stilhed som smerten opstår i. Jo dybere jeg
  dykker jo mere fylder stilheden og det plejer at ende med at jeg står med et
  smil på læben. Ikke alene har følelsen sluppet, men jeg er også kommet i kontakt
  med væren.

  Det her syntes jeg jo selv er enormt smart ( for mig ) – men så blev jeg alligevel
  overrasket en dag da jeg blev oplyst om hvordan yogier forholder sig til denne
  problematik ( ihvertfald tantriske yogier, og ikke den slags der taler
  om sex hele tiden, men dem der praktisere det sidste 98% af tantra ) I deres tradition
  består livet af væren og gøren – being and doing, Logos og Rema, The unmanifest and
  the manifest – Wu og Yin & Yang. I Tantra kaster de sig ud i livet som det er
  med den smerte det nu engang måtte medføre. De forsøger at være udadvente og aktive
  i de praktiske gøremål og når det så er overstået trækker de sig tilbage til væren
  igennem meditation og forskellige andre øvelser. Som jeg ser det tager de et
  (energetisk) bad om morgenen, arbejder hårdt, bliver beskidte og tager måske endnu
  et (energetisk) bad om aftenen, sådan! Hver ting til sin tid. Det har jeg prøvet
  at leve et stykke tid nu, og min erfaring er – ja livet gør ondt, der er også andre
  end mig der oplever smerte, og deres smerte bliver også min smerte, ligesom min
  smerte bliver deres, også selvom de måske ikke lige er bevidste om det. Og ja så
  kan det godt være jeg føler mig lidt skidt en gang imellem, men so what? Jeg får
  jo også beskidte hænder af at arbejde i haven.

  Så sker det en gang imellem at der går lidt for lang tid imellem jeg får taget
  det (energetiske) bad – men det går nu ok alligevel.

  Håber ikke jeg har spammet denne blog for meget med dette temmelige lange indlæg.
  Og hvorfor er det så iøvrigt lige at lyset altid skal komme ovenfra? Hvad er der
  deroppe? Hvad er der derinde? Dybt dybt i hjertet…

 12. Winnie Vedel Søndergaard

  Hej Mia..

  Jette har bedt mig om mit input – da jeg arbejder en del med afdødekontakt..

  Fænomenet klæbeånder er blevet et populært samtaleemne.. Det bliver ofte genstand for en personlig ansvarsfraskrivelse – idet man jo kan bortforklare ændret adfærd ved at man er blevet “besat” af en klæbeånd.. Det er dog ret sjældent tilfældet, at en energi har påtvunget sig din energi.. Når man taler om åndelig aktivitet – så skal man altid have følgende i baghovedet.. Den energi, der forsøger at få dig i tale – hvad vil den tale med dig om?? Der er som regel årsagssammenhæng medmindre du arbejder som medie – og her er der igen en sammenhæng med energien, der vil i kontakt og mediet – idet mediet som regel skal have kontakt med en klient inden for nærmeste fremtid, som den energi har en relation til..

  Den specifikke situation din stedmor oplevede.. måske skulle I prøve at tale det igennem? Måske har din stedmor en angst omkring at du færdes alene i byen? Eller måske ligger der en erindring hos din stedmor, som trigges af din adfærd?? Der kan være utallige årsager til den oplevelse – men at det skulle være en klæbeånd – tror jeg godt, at I kan afskrive..

  Hvis det gentager sig, synes jeg bestemt, at I skal tage kontakt til en clairvoyant eller et medie, der kan formidle årsagen til Jer..

  Kh

  Winnie Vedel Søndergaard

 13. Mia

  Hej…

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber du kan svare mig på…

  I dag da jeg kom hjem fra byen, klokken 11 i morges, kommer min far og stedmor ned i vores stue og siger hej til mig. Lige pludselig, ser min stedmor mig som sort i hovedet og min krop var gennemsigtig eller tåget, og hun blev svimmel og fik det dårlig.. Hun mener det kan være en klæbeånd ??

  Hvad kan det, være ?

  Mange hilsner Mia

 14. Winnie Vedel Søndergaard

  Kære Jette, Jesper & Jeannette…

  Jeg tænker, at jeg vil give Jer mit input til denne tråd..

  At åbne /lukke op/ned for den åndelige verden er et emne der indeholder så mange forskellige vinkler at det er genstand for megen debat..

  Personligt er jeg hverken tilhænger af den ene eller den anden metode – for det er nok det det er – metoder..

  Hvis du forestiller dig at alt, hvad du tænker bliver understøttet af Universet/Energien – så har du dit svar.. Vi er allesammen energi – og energien vil gerne have mere energi..

  Hvis du har lyst til at være åben for påvirkning fra den åndelige verden – jamen så tænk det.. “ex. Jeg vil gerne være åben for guidence og hjælp mig osv” – og hvis du vil være i fred – jamen så tænk det.. “Jeg vil gerne have lov at være i fred nu – forstyr mig kun hvis det er meget vigtigt!” osv..

  Du får hvad du beder om..

  Forvent dog ikke at bare fordi du beder det åndelige om hjælp – at du så pludselig ser ånder allevegne, der så kommer med budskaber til dig.. det sker mildt sagt meget meget sjældent!! Hjælpen kommer som oftest i menneskelige aktører – eller aha-oplevelser eller pludselige indfald..

  Men for at vende tilbage til Åbne/Lukke-tråden..

  Nogle mennesker har brug for mere konkrete værktøjer at arbejde med – derfor er visualisering en god idé for langt de fleste..

  At “åbne” op er jo at blive mere opmærksom på, hvad der sker i dig, følelser/tanker/kropsligt og sætte det i sammenhæng med hvad der sker rundt om dig lige nu – Det vil sige at du bliver bevidst.

  En god idé i denne sammenhæng er at tænke over, hvorfor du vil åbne op – hvad er formålet?? Når du har defineret det – ex. “Jeg vil gerne have hjælp til at finde det rigtige job” – Jamen så ligger der arbejde i at blive opmærksom på hjælpen.. Hvad sker der i dit privatliv? Hvilke samtaleemner støder du på igen og igen? Hvilke mennesker henvender sig til dig og om hvad? Kører du rundt i de samme mønstre? og hvorfor? Hvad fænger dig i medierne? Hvad siger din mavefornemmelse dig??

  At åbne sig op for påvirkning af energier – er også at arbejde bevidst med sin egen rolle i livet.

  Dyr har jo en meget fintfølende sans for energier – og de bruger den bevidst i deres adfærd. De har også en meget hurtigere opfattelse af påvirkning fra det åndelige – men dermed ikke sagt, at dyrs adfærd altid kan tilskrives åndelig aktivitet – langt de fleste gange er der en naturlig forklaring.. Det kan være, at der er et andet lille dyr i rummet – ex. mus/natsværmer/edderkop osv.. Dyret registrerer dette og agerer ud fra energipåvirkningen – det kan også have registreret lyde – du ikke kan høre.. fordi dyret har en højere lydfrekvens end dig.. Sjældne gange er det påvirkning fra det åndelige – men så spørg dig selv – hvad vil det mig?? Hvad skulle formålet være med at komme ?? Har du bedt om det?? Og hold dig så for øje – at den åndelige verden som udgangspunkt er ren kærlighed. Der er intet formål med at skræmme livet af dig..

  Modsat gælder det, når du ikke vil påvirkes af andres eller åndelige energier – altså når du vil lukke ned.. Bed om ikke at blive forstyrret “Jeg vil gerne være i fred lige nu” eller “Jeg vil gerne have lov at sove uforstyrret” – eller forestil dig at tage en osteklokke på eller fyld rummet med lys eller hvad din egen idé er – du skal blot tænke at det du gør – gør at du ikke forstyrres.. Ligeledes når du er ekstra sensitiv og skal deltage i sammenkomster – jamen så bed om at kun positiv energi kommer til dig – og bliv så opmærksom på din egen rolle i selskabet. Tiltrækker din egen adfærd energierne??

  Det er også vigtigt at tage et ærligt kig på, hvorfor man vil lukke ned for påvirkningerne – er det fordi det spejler noget i dig? Noget du ikke er vild med at erkende? Eller har du brug for stilheden med dig selv, så du kan skabe overblik og klarhed?

  Det er kort fortalt en guideline til åbne/lukke mht spiritualitet.. Emnet er kæmpe stort og spændende og udfordrer dig og din bevidsthed – så husk..

  Hvad du giver ud – kommer tilbage.. i den ene eller anden form.. Så sørg for at sende nogle gode vibrationer ud! :) Undervurder ikke tankens kraft – og prøv at blive mere opmærksom på, hvad der sker i din privatsfære, når du bliver mere bevidst..
  Det sker nok ikke fra den ene dag til den anden – men det sker!

  God fornøjelse med livet :)

  Kh

  Winnie Vedel Søndergaard

 15. jeannette mønnis

  hej jeg vil gerne spørge om faktisk det modsatte.kan man blive modtagelig for ånderne ,hvis man i forvejen ikke er det ?jeg er meget interesseret i den åndelige verden og vil meget gerne kunne fornemme ånderne.min hund ter sig meget mærkeligt .de sidste tre nætter er jeg vågnet ved ,at min hund går rundt i hele huset og ser op ihjørnerne ,i væggene ,på gulvet og farer forvirret om i flere timer og den går rundt i hele huset hele tiden mens den ser op ,ned til siderne og det bliver den ved med.jeg mener den måske kan fornemme noget som jeg ikke kan.kan det være muligt ,at den kan se ånder ?hilsen jeannette

 16. Jette Harthimmer

  Hej Jesper
  Som skrevet er det ikke min opskrift men Marions. Pointen er, at øvelsen skal bruges for at være i samt tiltrække det gode.
  Hvis man føler sig åben og sensitiv, eller at der er åndelig aktivitet i ens hjem, så er øvelsen god fordi du er helt omsluttet af lys,

  Har du yderligere spørgsmål, kan du spørge Marion om hun har lyst til at forklare og uddybe hvad det er hun mener, og hvordan du skal gøre det omvendte for henholdsvis lukke op eller lukke af.

  Hvis andre læsere kan hjælpe til, er I meget velkomne til at skrive en kommentar.
  Hilsen
  Jette Harthimmer

 17. Anonymous

  Hej Jette
  Nu bliver jeg lidt forvirret, for denne brusebadsøvelse åbner mig mere op end lukker?

  og, hvad skulle det modsatte være af et brusebad?

  Vil du uddybe disse to metoder lidt.
  Hilsen Jesper

  1. Christina Neumann

   Man snakker meget om åben og lukke og hertil kan man blive helt skør for der findes så mange forskellige bud som der findes mennesker. Alt ligger i sindet og det kan være svært at styre det ubevidste sind…

   Beskyttelse kan diskuteres hvad der ligger i dette ord. Hvis man har interesse for det åndelige er det vigtigt at vide at der er forskellige lag man mentalt kan surfe rundt i og dertil kan man støde på en lavere astral energi. Så dertil kan man godt sige at man skal beskytte sig. Vær i balance hvis du vil søge det åndelige det er den bedste form for beskyttelse du kan give dig selv.

   At lukke af for det åndelige kan kun ske mentalt så kan man komme med lys, ritualer, farver, og alt i denne verden af gode ideer. At lukke er ikke at tænke åndeligt ikke overhovedet at beskæftige sig med det. Sensitive mennesker kan åbne sig på et split sekund så det er vigtig at træne sig selv, hvis man har svært ved det. Lyt til dig selv hvad der virker for dig virker måske ikke for en anden søge ikke svaret ude blandt andre, men i dig selv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top