Knækbrød bedste opskrift med masser af kerner.
Knækbrød hos veninden.
Knækbrød bedste opskrift. Jeg var på besøg hos en veninde; “Har du lyst til en kop kaffe?” råbte hun ude fra køkkenet mens jeg i stuen var i fuld gang med at se på hendes ny indkøbte tv. Ja tak, svarede jeg tilbage.
Hun serverede kaffen og kom ind med en høj kagedåse i favnen. Hendes øjne strålede og hun lyste langt væk af forventningens glæde over at skulle vise mig indholdet.
Forsigtigt åbnede hun låget og i dåsen så jeg en stabel af knækbrød. “Dem har jeg selv bagt”, sagde hun stolt.
Hun holdt om kagedåsen med begge arme, så jeg blev i tvivl om, hvorvidt jeg kun måtte se eller om jeg også måtte smage. Jeg tog chancen, rakte hånden frem og snuppede et stykke.
Knækbrød hurtigt og let.
Knækbrødet smagte fantastisk, selv uden hverken smør eller pålæg. Var det svært, tog det lang tid at bage, spurgte jeg? “Ih, nej – det er gjort på 5 minutter og du får ingen snask på fingrene”.
Jeg tænkte mit, for jeg synes at det er standardsvaret fra alle der selv bager. Ih nej, det er sååå let. Men jeg fik opskriften med hjem og nu har jeg selv prøvet den.
Her er min dom:
Det går hurtigt. De er super nemme at lave og ja, de kan vitterlig laves helt uden at få fedtede og snaskede fingre. Det hele tager 5 minutter at røre sammen. Knækbrødet smager skønt og er super sunde.
Få en bid af himlen og hør englene synge.
Selvom min hjemmeside normalt beskæftiger sig med spirituelle emner, gode råd til spirituel udvikling, så jeg vil jeg nu alligevel dele denne gode knækbrød opskrift med dig.
Det gælder jo om at sprede det gode budskab, og alt der kan give dig et smil på læben og en feel-good-følelse i krop, sind eller ånd, er for mig værd at skrive om. ?
Om ikke andet, så kan du opleve en bid af himlen og høre englene synge, når du guffer dette knækbrød i dig.
Knækbrød bedste opskrift.
1 dl Havregryn
1 dl Sesamfrø
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Græskarkerner
3 1/2 dl Hvedemel (gerne fuldkorn)
Du kan sagtens bruge alle andre former for mel (spelt, graham, kikærtemel … – samt glutenfri)
2 dl Vand
1 dl Olie
1 tsk. Salt
Frø, kerner og mel røres sammen i en skål.
Tilsæt vand og olie og rør indtil du får en jævn dej.
Del dejen i 2 lige store portioner.
Med en kagerulle ruller du dejen flad mellem 2 stykker bagepapir.
Når du ruller dejen ud, så gør den så tyk eller tynd som du kan lide dit knækbrød.
Fjern det øverste lag bagepapir og skær linjer i dejen med en pizzakniv/kniv, i hvad du finder som passende størrelser for knækbrød. Drys med ekstra sesam eller hørfrø.
Gør det samme med den anden portion.
Læg bagepapiret med knækbrød-dejen på en bageplade.
Bages ved 200 grader i 15 – 20 minutter.
Du kan bruge hvedemel eller andet mel.
Vil du have dem endnu sundere og mere mættende, så bland f. eks 1/2 fuldkorns hvedemel med 1/2 rugmel.
Er du helst fri for hvedemel, kan du erstatte det med boghvedemel, grahamsmel, mandelmel, kikærtemel eller hvilken som helst anden mel type. Med eller uden gluten alt efter dine præferencer.
Sprøde knækbrød.
Jo længere tid du bager dem, jo mere sprøde og gyldne bliver stykkerne (men hold øje, så de ikke pludselig bliver sorte.)
Tykke eller tynde skiver knækbrød.
Jeg synes, det er rigtigt lækkert når knækbrødene er helt tynde, men hvis jeg skal bruge dem med tungt pålæg, laver jeg dem noget tykkere.
Jeg er blevet helt vild med denne opskrift og deler den derfor med dig. Jeg bruger kun økologiske produkter og det gør at knækbrødet nærmest strutter af vitalitet og sundhed. Så hvis leder efter “knækbrød bedste opskrift”, vil jeg vove den påstand, at denne opskrift er den helt rigtige.
Knækbrød som chips.
Nogle gange laver jeg mit knækbrød super tyndt, brækker dem i bidder og bruger dem som en form for chips og snacks. Gerne med hummus som dip. Det er bare så lækkert.
Du bliver dog nødt til at bage dobbelt portion, da de forsvinder på nul komma fem – så godt smager de.
Knækbrød og krummer til fuglene.
Når du er færdig med at bage dit knækbrød, ligger der en pæn håndfuld frø og krummer tilbage på køkkenbordet. Disse kan du med fordel samle sammen og lægge ud til fuglene, så også de får glæde af at du har bagt.
Mere sundt og godt til din krop:
Bag selv Stenalderbrød / Paleobrød.
God og let opskrift på stenalderbrød. Uden mel og gær!
Vidste du, at din krop kan helbrede sig selv?
Har du talt med din krop i dag?
Sådan får du masser af frugt og grønt i dig, hver dag:
Jeg har verdens bedste blender.
Lav den bedste smoothie:
Sådan laver du en perfekt smoothie – hver gang.
GRATIS lydfiler om sundhed.
På min hjemmeside kan du helt gratis høre disse lydfiler:
Chris MacDonald: “Boost din krop og dit liv.” podcast episode nr. 77
Lene Hansson: “Du er hvad du spiser.” podcast episode nr. 51
Lene Hansson: “Hvordan kan du gøre dig selv rask?” podcast episode nr. 85
Eva Lydeking Olsen: “Kost og ernæring.” podcast episode nr. 27
Mads Bo: “Hvad kan juice og smoothies gøre for din krop?” podcast episode nr. 94
Jette Harthimmer: “Gratis guidet meditation med healing” podcast episode nr. 86
Frede Damgaard: “Sundhed for krop og sjæl”. podcast episode nr. 98
Thorbjörg Hafsteinsdóttir: “10 år yngre på 10 uger”. podcast episode nr. 99
Anette Harbech Olesen “Optimal næring for krop sjæl”. podcast episode nr. 106
Jeg kan i øvrigt varmt anbefale dig, at tage et kik på Anette Harbech Olesens hjemmeside >> Mad for Livet. Der ligger et hav af spændende artikler og opskrifter.
Ud over de nævnte podcast episoder, kan du høre 118 forskellige lydfiler. Der er nok at vælge mellem >> harthimmer.dk/podcast
Er du interesseret i din spirituelle sundhed?
Så er min web-shop et besøg værd. I den finder du masser af spirituelt sundt guf for krop og sjæl. Du finder online kurser, foredrag, lydfiler, meditationer og kanaliserede budskaber. >> Jettes web-shop.
46 kommentarer til “Knækbrød bedste opskrift.”
Er igen ved at bage knækbrød , sidst var i tirsdags , 4 plader fyldt opg de er allerede væk . Men jeg glæder mig for har købt ekstra at eksperimentere med , en endnu bedre olivenolie -bare duften mums .. mandelmel som erstatter den ½ dl mel , nigellafrø og hampefrø og ciafø som blandes i en del , og så alt det andet . Det bliver så godt . min erfaring raspolie og olivenolie er sundest i følge eksperter , andre olier er knap så gode hvis man tænker sundhed .
jo tidselolie er fin til huden feks .
Men det er skønt at eksperimentere med denne opskrift , den er så nem så børnebørnene kan lave den <3
Den opskrift har jeg brugt de sidste 2-3 år, det er de bedste knækbrød ♥️
Det glæder mig rigtigt meget. Tak for din feedback Joan. ?
Hej
Jeg skal i gang med denne opskrift for første gang. Jeg kan ikke lige se, hvor meget bagepulver, der skal bruges. Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak!
Hej John
Du behøver slet ikke bagepulver. I starten havde jeg det med på listen, men nu har jeg og flere af læserne brugt opskriften flere gange uden. Bagepulveret gør ingen forskel og derfor kan du sagtens undlade det.
God fornøjelse med opskriften og glæd dig til skønne super sunde knækbrød. :-)
De er virkelig lækre!
Prøved en anden opskrift i går men syntes ikke at resultatet var særligt godt så besluttede mig for at prøve din opskrift og jeg blev bestemt ikke skuffet! Kan godt lide at det ikke kun er kerner og nødder der er i men også mel, dog uden at de smager for meget af dej.. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem!
Fed opskrift!
Hej Jette
De smager bare så godt! Jeg tænker på om ved du noget om hvornår knækbrødet bliver for gammel?
Jeg ved det faktisk ikke, men har det selv liggende et par uger i en lufttæt beholder uden problemer og hvor de stadig er sprøde.
jeg læste på næsten samme opskrift en måned-tror det var i form bladet , men rolig så længe holder de ikke , for de bliver spist fordi de smager skønt
Hej
Jeg er absolut ikke gode venner med et køkkenet, ( og min vægt) og har derfor brug for hjælp.
Disse knækbrød lyder fantastiske. Jeg er i gang med en større kostomlægning, hvor jeg gerne vil undgå stivelse og fedt. Kan jeg bruge denne opskrift?
Hej Tina
Jeg ved desværre ikke så meget om stivelse / fedt men måske en af de andre læsere af bloggen kan være behjælpelig med et svar?
Tillykke med din kostomlægning.
ja jeg er osse igang og disse indeholder så mange fibre -jo osse fedt men omlægger dit usunde kolesterol til det sunde kolesterol og fedt skal vi have , kolesterol er hjernen lavet af .sÅ BEDRE MED SUNDT FEDT . OG FIBRENE GØR du får hurtigere omsætning og mæthed varer længere .. så spis roligt dette og drop istedet for hvidt brød og rugbrød
Har lige bagt dem og “Ih-guder” hvor er de fantastiske …. nemme at lave og hurtige at få spist :-D (jeg lavede dem også med halv olie og lidt mere vand)
Jeg må prøve at eksperimentere som jer andre … glæder mig allerede
TAK TAK!!
Ja, de er skønne. Bager dem også ret tit, jeg serverer dem sammen med hjemmelavet humus – det bruger vi i stedet for chips og dip.
Jeg halverer olien og kommer tilsvarende vand i, det har ikke gjort nogen forskel i textur eller smag og reducerer fedtprocenten en del!
Godt tip. Tak for det.
Det er en fantastisk nem opskrift, og knækbrødene smager himmelsk, og samtidig indbyder opskriften til eksperimenter. Har prøvet med forskellige krydderurter og også prøvet at komme reven ost i dejen. Mums.
Men altså – TAK for en skøn og nem opskrift.
Herlige knækbrød. Læste et sted at de sunde fedsyrer i hørfrøene går til hvis temperaturen kommer op over 160gr.. Jeg bagte knækbrødene på 160 gr. og de blev lækre sprøde og gyldne,- så 200 gr. behøves ikke ;o)
Tak for den information.
Ja, der er jo ingen grund til at ødelægge det sunde ;-)
Hvor lang tid skal de have i ovnen ved 160 grader?
De ligger også højt på min hitliste.
Kommer indimellem blåbær (de små) i.
Herregodt!!
Jeg bager dem ofte og alle er vilde med dem, så lav med det samme dobbelt portion. Det er arbejdet værd.
Er de til at fryse?
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men måske er er andre der kan svare på det? Dog kan de holde sig virkelig lang tid, så jeg når let at få spist dem.
De kan fint fryses – også ret længe.
Fungere også fint med glutenfri mel.
Maj-Britt
Prøv også at kaste en god håndfuld groft hakkede, saltede peanuts i.
elsker bare disse knækbrød. :-) har lavet dem en del gange. Et godt fif at rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Har lige bagt dem igen idag. Prøvede at rulle dejen ud. Tage det øverste bagepapir af, drysse lidt havsalt på toppen og rulle igen. :-) mums kan varmt anbefales. Tusind tak for en god opskrift.
prøv at drysse med timian ovenpå, det giver en supergod smag og knækbrødene kan nu spises som snak.
Prøv også at erstatte nogle af kornene med hirseflager, det giver en dejlig "sød" smag
Hej det er en vildt lækker opskrift.
Jeg har lavet en variant uden olie men med mere vand istedetfor og byttet hvedemelet ud med groft grahamsmel, det skal bage noget længere tid. 180 grader i 40-45 minutter med varmluft.
Dejen smører jeg bare ud direkte på en sliplet bageplade så tynd som mulig.
For at give lidt mere smag, rister jeg solsikke, sesam og græskarkernerne først, det bliver himmelsk.
Jeg har også eksperimenteret med urter og det er absolut et hit og værd at lege videre med.
Hejsa..
Tak for en skøn opskrift – mums de smager dejligt!!
GOD dag
Mette / fruea
Det lyder som om det er min mor, du har været på besøg hos :-) Hun har ihvertfald lige givet mig præcis den samme opskrift…!
Kan kun tilslutte mig alle lovordene :o)
Jeg bruger opskriften til kiks. Dvs jeg skærer dem blot ud i mindre firkanter og vupti, er der flotte velsmagende kiks til osteanretningen….
Hej, jeg skiftede 1/2 dl. af hvedemelet ud med rugmel, herligt og mættende. Kom også rosiner i, de rene kager !
Hilsen fra Renée i Stenstrup
Hej Tina
Tak for dine kommentarer. Jeg har lavet opskriften så mange gange nu, at jeg også har fået mod på at eksperimentere lidt mere med ingredienserne. Halvdelen af melet vælger jeg at bruge rugmel, og jeg har også skåret ned på olien og kommet lidt mere vand i i stedet.
Knækbrødet smager bare super!
Hilsen
Jette Harthimmer
http://harthimmer.dk
osse svar til Tina kornerup -Bang om olier : Fra samvirke.dk , Erstat din vindruekerneolie, solsikkeolie og sojaolie med olivenolie, rapsolie og olie fra hampefrø, hvis du vil undgå at få for meget omega 6-fedtsyre. Ubalance mellem omega 3- og omega 6-fedtsyrer kan resultere i forhøjet blodtryk og øget risiko for sygdom.Forholdet mellem omega 6 og omega 3 skal helst ikke være meget højere end 2:1, men på grund af kostens indhold af blandt andet sojaolie og majsolie har det ændret sig dramatisk til tæt på 15:1, især i mange amerikaneres kost, og det er kritisk, fordi omega 6 og omega 3 konkurrerer om det samme enzym i cellerne.
Det er et enzym, der omdanner omega 3-fedtsyrerne til kroppens egne signalstoffer. De hormonlignende signalstoffer, der især dannes af de langkædede omega 3-fedtsyrer fra fisk, bekæmper smerter og inflammation, der ellers kan give øget risiko for forhøjet blodtryk og tendens til sammenklumpning af blod. Olier med meget omega 6 skal du spise mindre af
Olier, du skal spise mindre af, er:
• Vindruekerneolie
• solsikkeolie
• sojaolie
• majsolie
• græskarkerneolie
• sesamolie
• tidselolie
Olier, du skal spise mere af:
• olivenolie
• rapsolie
• olie fra hampefrø jeg undersøgte selv feks min mayonaise i pose i køleskab , heldigvis raspolie , mayo er let at lave i en blender , det vigtigste er at æg og olie har samme temperatur
SKØNT knækbrød ! Har siden januar bagt det næsten hver uge, og mange, der har smagt det, har bedt om opskriften !
Jeg har et par TIPS:
* Rør olien i det tørre, inden vandet røres i.
* Jeg ruller ud på et evighedsbageark smurt med en anelse olie – så krøller "papiret" ikke, når jeg ruller ud, og det er lettere at tage arket af, når jeg har vendt hele molevittten over på bagepladen
*Drys med frø, læg papiret over igen og rul et par gange henover, så frøene sætter sig fast i dejen, INDEN du skærer det ud i stykker, så falder der ikke ret mange frø af efter bagningen.
* Jeg bager begge plader på een gang i varmluftovn ved 180 grader.
* Jeg kommer 1½ spsk. mindre olie og 1½ spsk. mere vand i – det går ikke ud over smag eller sprødhed og sparer ca. 20% fedtstof.
* Rul helt jævnt (og meget tyndt) ud, så knækbrødet kan blive jævnt bagt – de yderste kanter bliver let tyndere end resten, så jeg skubber dem lidt ind med en kniv.
Jeg har lavet en rugmels-VARIATION af opskriften:
1 dl. solsikkekerner
2 dl. havregryn
2 dl. rugmel
5½ spsk. solsikkeolie
2 dl+ 1 spsk. vand
Hvedemel, bagepulver, salt som i originalopskriften.
Drys: solsikkekerner (og sesamfrø).
Jeg synes originalopskriften smager for meget af hørfrø, så jeg erstatter halvdelen af hørfrøene med hirseflager (det kan også være havregryn).
Nu vil jeg lige tage mig et stykke gå-i-seng-knækbrød ;-)
Jeg arbejder i et køkken og min chef havde denne opskrift med som vi afprøvede , og ja de smager rigtig godt !
men nysgerrig som jeg er var jeg lige inde og kostberegne opskriften, og jeg bliver nødt til at gøre jer opmærksomme på det ret høje fedtindhold i denne portion.
Den ligger på lige omkring de 60% pga det store indhold kerner og olie..
Det er vel og mærke de gode fedtsyrer knækbrødene er fyldt med, så de er egentlig ikke usunde, men man skal huske at der er meget energi i og knækbrødene skal derfor ikke spises uhæmmet som slik.
hej..
kunne du evt. ahve lyst tilat sende kost beregningen som du har udregnet for at jeg kunne se hvorledes resten er fordelt.??
Jeg har lige afprøvet din opskrift – med stor succes !
Og så er de endda super let og hurtigt at lave.
Tak
Prøvet og smagt, og HOLD da op hvor smager de godt!
Uhmm, det lyder som noget der skal prøves.
Ja det gør, og jeg er selv blevet fuldstændig afhængig af det. Bager nu flittigt, hvilket er en stor bedrift, da jeg aldrig før har bagt noget som helst. Men dette er let, hurtigt, sundt og smager fantastisk.
Nogle gange laver jeg dem så tynde og skærer pladerne ud i små stykker som jeg så bruger som "chips" og dypper i lækkert dip ;-)
Tak for opskriften !!
Er lige afprøvet, de smager jo super godt.
Yt
Tak for opskriften, den glæder jeg mig til at prøve:-)
Fedt der ikke er gær i, men jeg kommer til at ændre hvedemelet til groft, men det går forhåbentlig også.
Kh Dorthe.
for mig der smulder de….. hvad gør jeg forkert>😊 har byttet hvede melen ud med majs mel…. håber på svar…hjælp
Om det er majsmelen der kan gøre det, ved jeg ikke. Men jeg har selv lavet denne opskrift rigtigt mange gange, og selv når jeg har eksperimenteret med at blande mel og andet, så er det en succes hver gang. Mon du har tilført nok olie?
Hej Alex – ja, det er majsmel. Jeg prøvede engang med udelukkende majsmel og det duer ikke. Men jeg har held med at erstatte en tredjedel af mel med majsmel