Hurtig, god og let opskrift på knækbrød

Knækbrød sundt let hurtigt kerner opskriftKnækbrød. Den bedste opskrift med masser af kerner.

Bag selv sundt knæbrød. Hurtigt at lave. God og nem opskrift.

Knækbrød hos veninden.
Jeg var på besøg hos en veninde. “Har du lyst til en kop kaffe?” råbte hun ude fra køkkenet mens jeg i stuen var i fuld gang med at se på hendes ny indkøbte tv. Ja tak, svarede jeg tilbage.

Hun serverede kaffen og kom ind med en høj kagedåse i favnen. Hendes øjne strålede og hun lyste langt væk af forventningens glæde over at skulle vise mig indholdet.
Forsigtigt åbnede hun låget og i dåsen så jeg en stabel af knækbrød. “Dem har jeg selv bagt”, sagde hun stolt. Hun holdt om kagedåsen med begge arme, så jeg blev i tvivl om, hvorvidt jeg kun måtte se eller om jeg også måtte smage. Jeg tog chancen, rakte min hånd frem og snuppede et stykke.

Knækbrød hurtigt og let.
Det smagte fantastisk selv uden hverken smør eller pålæg. Var det svært, tog det lang tid at bage, spurgte jeg? “Ih, nej – det er gjort på 5 minutter og du får ingen snask på fingrene”.

Jeg tænkte mit for jeg synes, at det er standardsvaret fra alle der selv bager. Ih nej, det er sååå let. Men jeg fik opskriften med hjem og nu har jeg selv prøvet den.

Her er min dom:
Det går hurtigt. De er super nemme at lave og ja, de kan vitterlig laves helt uden at få fedtede og snaskede fingre. Det hele tager 5 minutter at røre sammen. Knækbrødet smager skønt og er super sunde.

Få en bid af himlen og hør englene synge.
Selvom min hjemmeside normalt beskæftiger sig med spirituelle emner, gode råd til spirituel udvikling, så jeg vil jeg nu alligevel dele denne gode knækbrød opskrift med dig.
Det gælder jo om at sprede det gode budskab, og alt der kan give dig et smil på læben og en feel-good-følelse i krop, sind eller ånd, er for mig værd at skrive om. 😉
Om ikke andet, så kan du opleve en bid af himlen og høre englene synge, når du gufler dette knækbrød i dig.

Opskrift på sundt knækbrød uden gær.

1 dl Havregryn
1 dl Sesamfrø
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Græskarkerner
3 1/2 dl Hvedemel (gerne fuldkorn)
Du kan også bruge andre former for mel (spelt, graham osv.)
2 dl Vand
1 dl Olie
1 tsk. Salt

Frø, kerner og mel røres sammen i en skål.
Tilsæt vand og olie og rør indtil du får en jævn dej.
Del dejen i 2 lige store portioner.

Med en kagerulle ruller du dejen flad mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag bagepapir og skær linjer i dejen med en pizzakniv/kniv i hvad du finder som passende størrelser for knækbrød. Drys med ekstra sesam eller hørfrø.
Gør det samme med den anden portion.
Læg bagepapiret med knækbrød-dejen på en bageplade.
Bages ved 200 grader i 15 – 20 minutter.

Du kan bruge hvedemel eller andet mel.
Vil du have dem endnu sundere og mere mættende, så bland f. eks 1/2 fuldkorns hvedemel med 1/2 rugmel.
Er du helst fri for hvedemel, så kan du erstatte det med boghvedemel, grahamsmel, mandelmel eller hvilken som helst anden meltype. Dog virker ren majsmel ikke.

Sprøde knækbrød.
Jo længere tid du bager dem, jo mere sprøde og gyldne bliver stykkerne (men hold øje, så de ikke pludselig bliver sorte.) 👀
Når du ruller dejen ud, så gør den så tyk eller tynd som du kan lide dit knækbrød.

Jeg synes, det er rigtigt lækkert når de er helt tynde, men hvis jeg skal bruge dem med tungt pålæg, laver jeg dem noget tykkere.

Jeg er blevet helt vild med denne opskrift. Jeg bruger kun økologiske produkter og det gør, at knækbrødet nærmest strutter af vitalitet og sundhed. Det kan vi jo godt lide.

Knækbrød som chips.
Nogle gange laver jeg dem super tynde, brækker dem i bidder og bruger dem som en form for chips og snacks. Gerne med hummus som dip.

Knækbrød og krummer til fuglene.
Der ligger en pæn håndfuld frø og krummer på køkkenbordet, når du er færdig med at bage. Disse kan du passende samle sammen og kaste ud til fuglene, så også de får glæde af, at du har bagt.

 

Jette HarthimmerMere sundt og godt til din mave:

Bag selv Stenalderbrød / Paleobrød.
God og let opskrift på stenalderbrød. Uden mel og gær!

Vidste du, at din krop kan helbrede sig selv?
Har du talt med din krop i dag?

Sådan får du let masser af frugt og grønt i dig:
Jeg har verdens bedste blender.

Lav den bedste smoothie:
Sådan laver du en perfekt smoothie – hver gang.

podcast jette harthimmerGRATIS lydfiler om sundhed.
På min hjemmeside kan du helt gratis høre samt downloade disse lydfiler:

Chris MacDonald: “Boost din krop og dit liv.” lydfil nr. 77
Lene Hansson: “Du er hvad du spiser.” lydfil nr. 51
Lene Hansson: “Gør dig selv rask.” lydfil nr. 85
Eva Lydeking Olsen: “Kost og ernæring.” lydfil nr. 27
Mads Bo: “Hvad kan juice og smoothies gøre for din krop?” lydfil nr. 94
Jette Harthimmer: “Gratis meditation med healing” lydfil nr. 86
Frede Damgaard: “Sundhed for krop og sjæl”. lydfil nr. 98
Thorbjörg Hafsteinsdóttir: “Spis dig 10 år yngre på 10 uger”. Lydfil nr. 99
Anette Harbech Olesen “Optimal næring for krop sjæl” (kommer vinter 2018)

Du finder alle lydfilerne her: harthimmer.dk/podcast

Er du interesseret i din spirituelle sundhed?
Så er min web-shop helt klart et besøg værd. I den finder du masser af spirituelt sundt guf for dine øregange: Jettes web-shop.

,

40 Responses to Hurtig, god og let opskrift på knækbrød

  1. John 06.07.2016 på 14:43 #

    Hej
    Jeg skal i gang med denne opskrift for første gang. Jeg kan ikke lige se, hvor meget bagepulver, der skal bruges. Nogen der kan hjælpe?
    På forhånd tak!

    • Jette Harthimmer 08.07.2016 på 09:02 #

      Hej John
      Du behøver slet ikke bagepulver. I starten havde jeg det med på listen, men nu har jeg og flere af læserne brugt opskriften flere gange uden. Bagepulveret gør ingen forskel og derfor kan du sagtens undlade det.
      God fornøjelse med opskriften og glæd dig til skønne super sunde knækbrød. :-)

  2. Fie 27.05.2015 på 18:27 #

    De er virkelig lækre!
    Prøved en anden opskrift i går men syntes ikke at resultatet var særligt godt så besluttede mig for at prøve din opskrift og jeg blev bestemt ikke skuffet! Kan godt lide at det ikke kun er kerner og nødder der er i men også mel, dog uden at de smager for meget af dej.. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem!

  3. Pia 15.09.2013 på 12:49 #

    Fed opskrift!

  4. Julie 10.09.2013 på 11:23 #

    Hej Jette

    De smager bare så godt! Jeg tænker på om ved du noget om hvornår knækbrødet bliver for gammel?

    • Jette Harthimmer 03.10.2013 på 12:51 #

      Jeg ved det faktisk ikke, men har det selv liggende et par uger i en lufttæt beholder uden problemer og hvor de stadig er sprøde.

  5. Tina 01.04.2013 på 13:47 #

    Hej
    Jeg er absolut ikke gode venner med et køkkenet, ( og min vægt) og har derfor brug for hjælp.
    Disse knækbrød lyder fantastiske. Jeg er i gang med en større kostomlægning, hvor jeg gerne vil undgå stivelse og fedt. Kan jeg bruge denne opskrift?

    • Jette Harthimmer 22.08.2013 på 12:01 #

      Hej Tina
      Jeg ved desværre ikke så meget om stivelse / fedt men måske en af de andre læsere af bloggen kan være behjælpelig med et svar?

      Tillykke med din kostomlægning.

  6. Annette 02.03.2013 på 16:20 #

    Har lige bagt dem og “Ih-guder” hvor er de fantastiske …. nemme at lave og hurtige at få spist :-D (jeg lavede dem også med halv olie og lidt mere vand)
    Jeg må prøve at eksperimentere som jer andre … glæder mig allerede
    TAK TAK!!

  7. Hanne Louise 21.12.2012 på 14:53 #

    Ja, de er skønne. Bager dem også ret tit, jeg serverer dem sammen med hjemmelavet humus – det bruger vi i stedet for chips og dip.
    Jeg halverer olien og kommer tilsvarende vand i, det har ikke gjort nogen forskel i textur eller smag og reducerer fedtprocenten en del!

  8. Lena H 03.10.2012 på 17:28 #

    Det er en fantastisk nem opskrift, og knækbrødene smager himmelsk, og samtidig indbyder opskriften til eksperimenter. Har prøvet med forskellige krydderurter og også prøvet at komme reven ost i dejen. Mums.
    Men altså – TAK for en skøn og nem opskrift.

  9. Helle FN 30.09.2012 på 22:17 #

    Herlige knækbrød. Læste et sted at de sunde fedsyrer i hørfrøene går til hvis temperaturen kommer op over 160gr.. Jeg bagte knækbrødene på 160 gr. og de blev lækre sprøde og gyldne,- så 200 gr. behøves ikke ;o)

    • Jette Harthimmer 24.05.2013 på 08:07 #

      Tak for den information.
      Ja, der er jo ingen grund til at ødelægge det sunde ;-)

      Hvor lang tid skal de have i ovnen ved 160 grader?

  10. lis 02.09.2012 på 12:00 #

    De ligger også højt på min hitliste.
    Kommer indimellem blåbær (de små) i.

  11. Inger Damgaard 04.07.2012 på 15:55 #

    Herregodt!!
    Jeg bager dem ofte og alle er vilde med dem, så lav med det samme dobbelt portion. Det er arbejdet værd.

  12. Sally 26.03.2012 på 21:20 #

    Er de til at fryse?

    • Jette Harthimmer 19.06.2012 på 11:52 #

      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men måske er er andre der kan svare på det? Dog kan de holde sig virkelig lang tid, så jeg når let at få spist dem.

    • Maj-Britt Mikkelsen 02.09.2012 på 22:21 #

      De kan fint fryses – også ret længe.
      Fungere også fint med glutenfri mel.
      Maj-Britt

  13. Anja 01.01.2012 på 12:15 #

    Prøv også at kaste en god håndfuld groft hakkede, saltede peanuts i.

  14. diana 16.10.2011 på 23:42 #

    elsker bare disse knækbrød. :-) har lavet dem en del gange. Et godt fif at rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Har lige bagt dem igen idag. Prøvede at rulle dejen ud. Tage det øverste bagepapir af, drysse lidt havsalt på toppen og rulle igen. :-) mums kan varmt anbefales. Tusind tak for en god opskrift.

  15. Anonymous 25.06.2011 på 18:03 #

    prøv at drysse med timian ovenpå, det giver en supergod smag og knækbrødene kan nu spises som snak.
    Prøv også at erstatte nogle af kornene med hirseflager, det giver en dejlig "sød" smag

  16. Klype 05.04.2011 på 16:33 #

    Hej det er en vildt lækker opskrift.

    Jeg har lavet en variant uden olie men med mere vand istedetfor og byttet hvedemelet ud med groft grahamsmel, det skal bage noget længere tid. 180 grader i 40-45 minutter med varmluft.
    Dejen smører jeg bare ud direkte på en sliplet bageplade så tynd som mulig.
    For at give lidt mere smag, rister jeg solsikke, sesam og græskarkernerne først, det bliver himmelsk.
    Jeg har også eksperimenteret med urter og det er absolut et hit og værd at lege videre med.

  17. Mette /www.fruea.dk 24.05.2010 på 10:02 #

    Hejsa..
    Tak for en skøn opskrift – mums de smager dejligt!!
    GOD dag
    Mette / fruea

  18. Stine 17.05.2010 på 23:50 #

    Det lyder som om det er min mor, du har været på besøg hos :-) Hun har ihvertfald lige givet mig præcis den samme opskrift…!

  19. Anonymous 15.05.2010 på 14:27 #

    Kan kun tilslutte mig alle lovordene :o)
    Jeg bruger opskriften til kiks. Dvs jeg skærer dem blot ud i mindre firkanter og vupti, er der flotte velsmagende kiks til osteanretningen….

  20. Anonymous 11.05.2010 på 10:35 #

    Hej, jeg skiftede 1/2 dl. af hvedemelet ud med rugmel, herligt og mættende. Kom også rosiner i, de rene kager !
    Hilsen fra Renée i Stenstrup

  21. Jette Harthimmer 10.05.2010 på 08:59 #

    Hej Tina
    Tak for dine kommentarer. Jeg har lavet opskriften så mange gange nu, at jeg også har fået mod på at eksperimentere lidt mere med ingredienserne. Halvdelen af melet vælger jeg at bruge rugmel, og jeg har også skåret ned på olien og kommet lidt mere vand i i stedet.
    Knækbrødet smager bare super!
    Hilsen
    Jette Harthimmer
    http://www.harthimmer.dk

  22. Tina Kornerup-Bang 08.05.2010 på 23:25 #

    SKØNT knækbrød ! Har siden januar bagt det næsten hver uge, og mange, der har smagt det, har bedt om opskriften !
    Jeg har et par TIPS:
    * Rør olien i det tørre, inden vandet røres i.
    * Jeg ruller ud på et evighedsbageark smurt med en anelse olie – så krøller "papiret" ikke, når jeg ruller ud, og det er lettere at tage arket af, når jeg har vendt hele molevittten over på bagepladen
    *Drys med frø, læg papiret over igen og rul et par gange henover, så frøene sætter sig fast i dejen, INDEN du skærer det ud i stykker, så falder der ikke ret mange frø af efter bagningen.
    * Jeg bager begge plader på een gang i varmluftovn ved 180 grader.
    * Jeg kommer 1½ spsk. mindre olie og 1½ spsk. mere vand i – det går ikke ud over smag eller sprødhed og sparer ca. 20% fedtstof.
    * Rul helt jævnt (og meget tyndt) ud, så knækbrødet kan blive jævnt bagt – de yderste kanter bliver let tyndere end resten, så jeg skubber dem lidt ind med en kniv.

    Jeg har lavet en rugmels-VARIATION af opskriften:
    1 dl. solsikkekerner
    2 dl. havregryn
    2 dl. rugmel
    5½ spsk. solsikkeolie
    2 dl+ 1 spsk. vand
    Hvedemel, bagepulver, salt som i originalopskriften.
    Drys: solsikkekerner (og sesamfrø).

    Jeg synes originalopskriften smager for meget af hørfrø, så jeg erstatter halvdelen af hørfrøene med hirseflager (det kan også være havregryn).

    Nu vil jeg lige tage mig et stykke gå-i-seng-knækbrød ;-)

  23. Anonymous 18.02.2010 på 21:22 #

    Jeg arbejder i et køkken og min chef havde denne opskrift med som vi afprøvede , og ja de smager rigtig godt !

    men nysgerrig som jeg er var jeg lige inde og kostberegne opskriften, og jeg bliver nødt til at gøre jer opmærksomme på det ret høje fedtindhold i denne portion.
    Den ligger på lige omkring de 60% pga det store indhold kerner og olie..
    Det er vel og mærke de gode fedtsyrer knækbrødene er fyldt med, så de er egentlig ikke usunde, men man skal huske at der er meget energi i og knækbrødene skal derfor ikke spises uhæmmet som slik.

    • anita 10.03.2013 på 15:11 #

      hej..
      kunne du evt. ahve lyst tilat sende kost beregningen som du har udregnet for at jeg kunne se hvorledes resten er fordelt.??

  24. Dorte 03.02.2010 på 17:19 #

    Jeg har lige afprøvet din opskrift – med stor succes !
    Og så er de endda super let og hurtigt at lave.
    Tak

  25. Anja 23.12.2009 på 21:29 #

    Prøvet og smagt, og HOLD da op hvor smager de godt!

  26. Anja Lysholm 16.12.2009 på 15:33 #

    Uhmm, det lyder som noget der skal prøves.

  27. Jette Harthimmer 16.10.2009 på 13:21 #

    Ja det gør, og jeg er selv blevet fuldstændig afhængig af det. Bager nu flittigt, hvilket er en stor bedrift, da jeg aldrig før har bagt noget som helst. Men dette er let, hurtigt, sundt og smager fantastisk.
    Nogle gange laver jeg dem så tynde og skærer pladerne ud i små stykker som jeg så bruger som "chips" og dypper i lækkert dip ;-)

  28. kludemutter 16.10.2009 på 13:09 #

    Tak for opskriften !!
    Er lige afprøvet, de smager jo super godt.

    Yt

  29. Dorthe Thorhauge 01.09.2009 på 13:31 #

    Tak for opskriften, den glæder jeg mig til at prøve:-)
    Fedt der ikke er gær i, men jeg kommer til at ændre hvedemelet til groft, men det går forhåbentlig også.
    Kh Dorthe.

    • alex 11.12.2012 på 19:19 #

      for mig der smulder de….. hvad gør jeg forkert>???? har byttet hvede melen ud med majs mel…. håber på svar…hjælp

      • Jette Harthimmer 12.12.2012 på 07:28 #

        Om det er majsmelen der kan gøre det, ved jeg ikke. Men jeg har selv lavet denne opskrift rigtigt mange gange, og selv når jeg har eksperimenteret med at blande mel og andet, så er det en succes hver gang. Mon du har tilført nok olie?

      • Ann 23.05.2013 på 21:49 #

        Hej Alex – ja, det er majsmel. Jeg prøvede engang med udelukkende majsmel og det duer ikke. Men jeg har held med at erstatte en tredjedel af mel med majsmel

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.